Η επόμενη σεζόν θα είναι η τελευταία και ο Γιώργος Παπαδάκης θα σταματήσει να είναι το «πρώτο βιολί» στο «Καλημέρα, Ελλάδα», αφού ο ΑΝΤΙ και ο δημοσιογράφος συμφώνησαν να είναι η μεταβατική χρονιά που θα παραδώσει τη σκυτάλη στο νέο αίμα, το οποίο ακούει στο όνομα Μαρία Αναστασοπούλου.

Μια συνήθεια 31 χρόνων δεν μπορείς να την αλλάξεις εν μια νυκτί. Αυτό σκέφτηκαν στον ΑΝΤΙ και, αφού έκαναν συζητήσεις και κουβέντες με τον Γιώργο Παπαδάκη, αποφάσισαν η σεζόν 2022-2023 να φέρει τη μεγάλη ανατροπή στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του σταθμού. Το φθινόπωρο η Μαρία Αναστασοπούλου καταφθάνει στον ΑΝΤΙ κατευθείαν από τον ΣΚΑΪ, για να αναλάβει αρχικά χρέη συμπαρουσιάστριας και στην πορεία να πάρει την εκπομπή επάνω της.

Το «Καλημέρα, Ελλάδα» ξεκίνησε να μεταδίδεται το 1992. Το διάστημα 2011-2015 είχε αλλάξει τίτλο και λεγόταν «Πρωινό ΑΝΤ 1 », για να επανέλθει στη συνέχεια στον αρχικό της τίτλο, τον οποίο κρατά μέχρι σήμερα. Αυτό που έμεινε σταθερό όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο δημοσιογράφος στο τιμόνι της εκπομπής και η σχέση του με τους τηλεθεατές, από που, παρά τις διακυμάνσεις της, συνεχίζει να είναι πολύ καλή, κάτι που καταγράφεται και στις μετρήσεις τηλεθέασης.

Ο Γιώργος Παπαδάκης τη θεωρεί το… τέταρτο παιδί του, και όχι άδικα, αφού πρόκειται για τη μακροβιότερη καθημερινή ενημερωτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Κατά καιρούς ο δημοσιογράφος είχε προ-τάσεις να αφήσει τον ΑΝΤ 1 κα ι να μετακομίσει αλλού, όμως δεν το έκανε ποτέ. Τώρα το κανάλι του Αμαρουσίου κοιτάζει μπροστά και θέλει να ετοιμάσει τη διάδοχη κατάσταση και να τη «χτίσει» στο κοινό, κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος ο Παπαδάκης. Πήραν λοιπόν από κοινού την απόφαση η νέα σεζόν να είναι η τελευταία που εκείνος Θα έχει αμιγώς τον πρώτο ρόλο και από το φθινόπωρο του 2023 να έχει τον γενικό συντονισμό της εκπομπής. Σε κάποια από τις κουβέντες Παπαδάκη και ΑΝΤ 1 έπεσε το όνομα της Μαρίας Αναστασοπούλου, προκειμένου να έρθει στην εκπομπή και να αναλάβει ενεργό ρόλο, και ο δημοσιογράφος φάνηκε σύμφωνος.