Εξελίξεις έρχονται για τη δημόσια τηλεόραση, αφού αναμένεται η ανακοίνωση του ονόματος του νέου διευθύνοντος συμβούλου που θα πάρει θέση στο Ραδιομέγαρο. Φυσικά, ο διάδοχος του Γιώργου Γαμπρίτσου έχει ήδη «κλείσει» και είναι ένα πρόσωπο πολύ γνωστό στα λημέρια της Αγίας Παρασκευής. Πρόκειται για τον Τζώνη Καλημέρη, ο οποίος μάλιστα έχει ήδη πιάσει άτυπα δουλειά και βάζει τις… πινελιές του στη διαμόρφωση του προγράμματος της ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν.

Δική του επιλογή μάλιστα αποτελεί και η επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά στο κανάλι από το οποίο ξεκίνησε την τεράστια τηλεοπτική της καριέρα, επιστροφή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αλλά είναι στα σκαριά. Και μπορεί στην ΕΡΤ όλα τα επίσημα χείλη να διαψεύδουν το γεγονός ότι η Ρούλα θα αναλάβει την πρωινή εκπομπή του σταθμού, η οποία από Σεπτέμβριο θα έχει ακόμα πιο ψυχαγωγικό αέρα, ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι το περιβάλλον της Ρούλας έχει ήδη αρχίσει τις επαφές αναζητώντας τους συνεργάτες που θα την πλαισιώσουν. Βασικός πάντως συνοδοιπόρος της θα είναι ο Φώτης Σεργουλόπουλος, με τον οποίο θα σχηματίσουν ένα πολύ… δυναμικό και ενδιαφέρον δίδυμο.

Πρότζεκτ για την ενίσχυση της ΕΡΤ

Σε πυρετώδεις διεργασίες βρίσκονται στην ΕΡΤ ενόψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν και της προσπάθειας της κρατικής τηλεόρασης να δώσει ισχυρό στίγμα τόσο στην ενημέρωση (ενόψει εκλογών) όσο και στην ψυχαγωγία. Άλλωστε, τα φετινά νούμερα τηλεθέασης κάθε άλλο παρά ικανοποίησαν το Μέγαρο Μαξίμου, πολλώ δε μάλλον αν αναλογιστεί κανείς τις υψηλές δαπάνες που εγκρίθηκαν για μια σειρά από προγράμματα, τα οποία δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Οπως έγινε γνωστό, ο Ηλίας Σιακαντάρης θα παρουσιάζει καθημερινά μια νέα ενημερωτική ζώνη στη δημόσια τηλεόραση στις 20.00, με επίκεντρο κυρίως τις διεθνείς εξελίξεις στην οικονομία και την πολιτική και τον αντίκτυπό τους στη χώρα μας. Ως εκ τούτου, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στις προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί για την ενίσχυση του 24ωρου ενημερωτικού καναλιού της κρατικής τηλεόρασης. Το τελευταίο πρόσωπο που ακούστηκε στο πλαίσιο αυτό είναι η έμπειρη δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου.