Ξεκαθαρίζει σταδιακά το τοπίο στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ1. Σαφές προβάδισμα για την ψυχαγωγική εκπομπή στη ζώνη 10:00 με 12:00 διατηρεί ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Οι συζητήσεις ανάμεσα στη διοίκηση της ΕΡΤ και τον παρουσιαστή βρίσκονται σε τελικό στάδιο, ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν έχουν δώσει ακόμα τα χέρια. Αυτό αναμένεται να γίνει σε λίγες ημέρες, μετά από ολιγοήμερη απουσία για διακοπές.

Αν οριστικοποιηθεί -όπως όλα δείχνουν- η συμφωνία για να αναλάβει την πρωινή ζώνη στην ΕΡΤ, αυτό Θα σημάνει την επιστροφή του Φ. Σεργουλόπουλου στην πρωινή ζώνη 19 χρόνια μετά το «Σαν στο σπίτι σας», αλλά και σε καθημερινή εκπομπή, με τελευταία παρουσία στο daytime με τη μεσημεριανή εκπομπή «Φώτης-Μαρία liνe» έως το 2016. Παράλληλα, το σενάριο για την επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά στο πρωινό απομακρύνεται οριστικά.

 

Πρότζεκτ για την ενίσχυση της ΕΡΤ

Σε πυρετώδεις διεργασίες βρίσκονται στην ΕΡΤ ενόψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν και της προσπάθειας της κρατικής τηλεόρασης να δώσει ισχυρό στίγμα τόσο στην ενημέρωση (ενόψει εκλογών) όσο και στην ψυχαγωγία. Άλλωστε, τα φετινά νούμερα τηλεθέασης κάθε άλλο παρά ικανοποίησαν το Μέγαρο Μαξίμου, πολλώ δε μάλλον αν αναλογιστεί κανείς τις υψηλές δαπάνες που εγκρίθηκαν για μια σειρά από προγράμματα, τα οποία δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση όσον αφορά την ανακοίνωση του ονόματος του Τζώνη Καλημέρη για την αντικατάσταση του Γιώργου Γαμπρίτσου (οι σχετικές εξελίξεις αναμένονται άμεσα), τότε θα μπει μπροστά το πρότζεκτ για την ενίσχυση της ψυχαγωγίας, με αιχμή του δόρατος την πρωινή ζώνη.

Οπως έγινε γνωστό, ο Ηλίας Σιακαντάρης θα παρουσιάζει καθημερινά μια νέα ενημερωτική ζώνη στην ΕΡΤ στις 20.00, με επίκεντρο κυρίως τις διεθνείς εξελίξεις στην οικονομία και την πολιτική και τον αντίκτυπό τους στη χώρα μας. Ως εκ τούτου, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στις προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί για την ενίσχυση του 24ωρου ενημερωτικού καναλιού της κρατικής τηλεόρασης. Το τελευταίο πρόσωπο που ακούστηκε στο πλαίσιο αυτό είναι η έμπειρη δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου.