Γιάννης Φιλιππάκης: Θα κινηθεί νομικά εναντίον εκδοτών; Κινητικότητα και δη μεγάλη παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πεδίο της έκδοσης νέων εφημερίδων. Έτσι, μετά «tomanifesto» του Χάρη Παυλίδη και την «Action24» του Διονύση Παναγιωτάκη  προστέθηκαν δύο ακόμη τίτλοι που κατοχυρώθηκαν στο υπουργείο Εμπορίου, έχοντας ως προφανή στόχο το κοινό της καλής εφημερίδας του επίσης επιτυχημένου εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής επί των σημάτων. δίνεται η δυνατότητα να κυκλοφορήσει εφημερίδα υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Δημοκρατία των Συντακτών».

Την ίδια ημέρα σύμφωνα με τα Παραπολιτικά υπήρξε και μια ακόμη έγκριση, που ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση εφημερίδας υπό τον τίτλο «Δημοκρατία των  Δημοσιογράφων»

Ακόμη και από τους πλέον αδαείς γίνεται αντιληπτό ότι κάποιος κακόβουλος, σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για τον Τύπο, έχει αναλάβει σχεδόν «εργολαβικά» να κατοχυρώνει τίτλους με πανομοιότυπα λογότυπα εντύπων που ήδη βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Γιατί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι, από τη στιγμή που ήδη βρίσκεται στα περίπτερα η εφημερίδα «Δημοκρατία», οποιαδήποτε άλλη έκδοση που θα περιέχει στο λογότυπό της τη λέξη «Δημοκρατία» είναι καλόπιστη.

Επειδή λοιπόν ποτέ ο πολύπειρος εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης δεν έχει διανοηθεί να λειτουργήσει ούτε υπονομευτικά ούτε λαθραία, εκτιμάται ότι θα αντιδράσει άμεσα στην κακόβουλη προσπάθεια όσων έχουν ως στόχο να προκαλέσουν σύγχυση στο αναγνωστικό κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι βέβαιο ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων επιδίδονται σε μια βιομηχανία κατοχύρωσης τίτλων. Επί τη ευκαιρία. αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές της εβδομάδας ο εκδότης της «Δημοκρατίας» προσήλθε στην ανακρίτρια του ανώτατου δικαστηρίου, προκειμένου να απολογηθεί γιa μια σειρά από κακουργηματικές πράξεις, για  τις οποίες του έχει ασκηθεί δίωξη.

Μάλιστα, ο καλός εκδότης ολοκλήρωσε την απολογία του, όπως έκανε και ο αρθρογράφος της εφημερίδας του, Αλέξανδρος Τάρκος, που επίσης αντιμετωπίζει δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.