Και όμως γίνονται και αυτά στην ΕΡΤ αφού μία πασίγνωστη και αγαπημένη παρουσιάστρια του κρατικού καναλιού, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κανάλι στον «αέρα» της εκπομπής της, το πρωί της Κυριακής.

Η Αλεξάνδρα Καϋμένου αποχαιρέτησε συγκινημένη τους τηλεθεατές και ευχαρίστησε όλους όσοι της έδωσαν την ευκαιρία να εργαστεί στην κρατική τηλεόραση.

«Επιστρέψαμε για να σας αποχαιρετήσουμε. Θα σας αποχαιρετήσω και εγώ, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται ένα πολύ ωραίο ταξίδι εδώ στην ΕΡΤ, στη δημόσια τηλεόραση. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, τον Γενικό Διευθυντή και τον Διευθυντή Ειδήσεων» είπε αρχικά.

«Σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και την ευκαιρία που μου δώσατε να είμαι εδώ στη δημόσια τηλεόραση, να καλύψω μικρά και μεγάλα γεγονότα για τη χώρα μας και τον κόσμο. Σας ευχαριστώ πολύ», πρόσθεσε στο τέλος, εμφανώς συγκινημένη.

Η  Αλεξάνδρα Καϋμένου παρουσίαζε φέτος στην ΕΡΤ την εκπομπή «Με Νέα Ματιά».

Τι είχε δηλώσει η παρουσιάστρια για τη «θητεία» της στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη

«Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν το μεγαλύτερο σχολείο. Ακόμα τον ευχαριστώ και το λέω ότι μου άνοιξε την πόρτα που άπλωσε το χέρι και μου είπε σε θέλω μαζί μου. Με πήρε μαζί του. Έμαθα πάρα πολλά από τον Γιώργο Παπαδάκη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο άνθρωπος αυτός είναι 30 χρόνια στην ελληνική τηλεόραση, κάνει τόσα χρόνια αυτή την επιτυχημένη εκπομπή και μου έδωσε πάρα πολλά όταν έφυγα από εκεί.

Ακόμα και σήμερα σκέφτομαι: ‘Ο κύριος Γιώργος τι θα σκεφτόταν; Πώς θα το έκανε αυτό το θέμα; Τι θα ψάχναμε;’. Μου έδωσε πάρα πολλά” είπε αρχικά αναφερόμενη στο ξεκίνημά της δίπλα στον Γιώργο Παπαδάκη και το “Καλημέρα Ελλάδα” και συμπλήρωσε: “Δεν είναι μέντορας μου. Έχω άλλον μέντορα που είναι πίσω από τις κάμερες. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να δουλεύει και εφόσον έχω περάσει από δίπλα του έχω πάρει τα καλά στοιχεία που χρειάζεται για; να συνεχίσω κι εγώ στο επάγγελμα αυτό».

Για την αποχώρησή της από το “Καλημέρα Ελλάδα” και τον ΑΝΤ1 είχε πει τότε: «Πήρα την απόφαση να παραιτηθώ γιατί ήθελα να προχωρήσω.» Ίσως το ίδιο κάνει και τώρα;