Σε κατάσταση συναγερμού για να αντιμετωπίσει τα νέα οικονομικά δεδομένα για το 2023 βρίσκεται η διοίκηση της ΕΡΤ. Μετά τη σημαντική επένδυση με τη λειτουργία του ERTnews και το άνοιγμα στη μυθοπλασία, η δημόσια τηλεόραση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και δίνει μάχη για να μηναναγκαστεί να συρρικνώσει το πρόγραμμά της σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα Real News.

Ενώ το κρατικό κανάλι ανέμενε να γίνει δεκτό το αίτημά της για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, το υπουργείο Οικονομικών ζητά πλεόνασμα ύψους 4.700.000 ευρώ, γεγονός που προκαλεί οικονομικό βραχυκύκλωμα».

Ενόψει και των εκλογών, προτεραιότητα θα έχουν ο ενημερωτικός τομέας και η απρόσκοπτη λειτουργία του νεοσύστατου EPTnews, ενώ σε «αδύναμο κρίκο» στην εξίσωση των οικονομικών εξελίσσεται η επένδυση σε ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Οι σειρές«Παραλία» και «Πτώση» αναμένεται να βγουν κανονικά τον Φεβρουάριο, ωστόσο εκφράζεται ανησυχία σχετικά με τις ανανεώσεις εξωτερικών παραγωγών, αλλά και για το αν θα δοθούν εγκρίσεις νέων σειρών για τη σεζόν 2023-2024.

ΕΡΤ: Γιατί ασκούνται πιέσεις

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο τα ιδιωτικά κανάλια να ασκούν πιέσεις εμμέσως έτσι ώστε να περιοριστεί με κάποιο τρόπο η δυναμική που επέδειξαν οι σειρές του κρατικού καναλιού.

Άλλωστε δεν μπορεί να δοθεί μία επαρκής εξήγηση στο γεγονός ότι ενώ οι εκπομπές έχουν μία άκρως ικανοποιητική θέση στους πίνακες ακροαματικότητας, να υπάρξει καθυστέρηση στις χρηματοδοτήσεις.

Απομένει να δούμε τι θα γίνει ακριβώς και ενόψει προεκλογικής περιόδου.

 

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Η απάντηση για την 3η σεζον

«Μπαμ» Μαρινάκη με άλλον Βραζιλιάνο για αντι-Μαρσέλο!

Σοφία Χατζηπαντελή – Δημήτρης Σκουλός: Σε αυτό το παιχνίδι πάνε ως κριτές