Η άνοδος της ΕΡΤ φέρνει ανατροπές στα ιδιωτικά κανάλια που ετοιμάζονται να συστήσουν ενιαίο μέτωπο κατά της Κρατικής Τηλεόρασης. Το ξύπνημα από τη «χειμερία νάρκη» πολλών ετών, προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και πανικό στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς, που βλέπουν τους κόπους αλλά και το χρήμα πολλών ετών, να χάνεται εν μία νυκτί!

Τα ιδιωτικά κανάλια που έχουν ξεκινήσει μία «κόντρα» με την εταιρεία μετρήσεων τηλεθέασης, Nielsen ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, προσπαθούν να ανασυσταθούν στις νέες προκλήσεις για το σύστημα χρέωσης των μετρήσεων τηλεθέασης.

Να θυμήσουμε ότι τον Οκτώβριο παρατηρήθηκαν περιπτώσεις που κάποια κανάλια συγκέντρωσαν ποσοστό 100% σε κάποιες ηλικιακές οµάδες και άλλα βρίσκονταν στο απόλυτο µηδέν.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία τηλεθέασης της Nielsen για τις ημέρες από 9 έως 11 Οκτωβρίου δεν είχαν μεγάλες αποκλίσεις, ωστόσο, το μεγάλο λάθος ανέδειξε την απουσία δικλείδων ασφαλείας και επαρκούς εποπτείας, καθώς χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ημέρες με οχλήσεις από τα ίδια τα κανάλια, προκειμένου να «ξυπνήσει» ο μηχανισμός της εταιρείας και να προχωρήσει σε έλεγχο σύμφωνα με την Real.

Παρότι το τεχνικό πρόβλημα φαίνεται να αποκαταστάθηκε, το ζήτημα της ποιότητας και της αξιοπιστίας των μετρήσεων παραμένει ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων –τόσο δημόσια όσο και παρασκηνιακά.

Πάντως, όπως και να χει, το τηλεοπτικό κοινό είναι ένθερμος υποστηρικτής των σειρών αλλά και παιχνιδιών που προβάλλονται από τη συχνότητα της Κρατικής τηλεόρασης και οι υπόλοιποι σταθμοί αρχίζουν να… γκρινιάζουν με τις επιδόσεις της. Μένει να δούμε ποιο θα είναι το Plan B.

 

ΕΡΤ: Δείτε το τρέιλερ της σειράς Η Παραλία

Όλες οι ειδήσεις

Το Ναυάγιο: Ο Δημήτρης σοκάρει τη Θοδώρα-Της αποκαλύπτει ότι είναι κόρη του και διαλύει την οικογένεια της Μαρίας!

Ο Ντάνι Όλμο έβγαλε την ασίστ της χρονιάς αλλά το γκολ ακυρώθηκε!

Έρωτας Φυγάς: Η Νάντια βάφει τα χέρια της με αίμα-Δίνει τέλος στο μαρτύριο!