Η Ξένια Καλογεροπούλου υπήρξε μία από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς της «χρυσής εποχής» του Ελληνικού κινηματογράφου με τη γλυκιά της παρουσία και το χαρακτηριστικό της κοντό μαλλί να την ξεχωρίζουν σε κάθε ταινία της.

Κουβαλώντας τα χρόνια εμπειρίας και τη λάμψη μιας άλλη εποχής, η 86χρονη πλέον ηθοποιός συνεχίζει να παίζει στο θέατρο όπου έχει σημειώσει επίσης μια λαμπρή πορεία κυρίως σε παιδικές παραστάσεις. Φέτος τη βρίσκουμε να παίζει την μητέρα του θείου Βάνια στην παράσταση «Θείος Βάνιας» του Δημήτρη Καρατζά.

Ωστόσο πλέον ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα υγείας το οποίο της στερεί κάποια πράγματα. Συγκεκριμένα δηλώνει «σχεδόν τυφλή». Η ασθένεια από την οποία πάσχει λέγεται «ωχρά κηλίδα» και ουσιαστικά κάνει πολύ «αχνή» την όρασή της.

Λόγω του προβλήματος αυτού δε μπορεί ούτε να διαβάσει ούτε να δει τηλεόραση. Αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο απέχει από αυτή κάνοντας μόνο κάποιες συνεντεύξεις όπως προ ολίγων ημερών στην κρατική τηλεόραση. «Για να παίξω στην τηλεόραση θα πρέπει να παίρνω σελίδες και να τις διαβάζω και εγώ είμαι σχεδόν τυφλή», δήλωσε.

Ωστόσο, πέρα από την παράσταση, αυτό το διάστημα δραστηριοποιείται και με τη συγγραφή ενός βιβλίου το οποίο θα λέγεται «Πριν τα ξεχάσω» και θα αναλύει τον μισό αιώνα στον οποίο κάνει θέατρο για παιδιά.

Ξένια Καλογεροπούλου: Δείτε τη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ πριν λίγες ημέρες

Όλες οι ειδήσεις

Δέσποινα Βανδή: Γι’αυτό χώρισα με τον Ντέμη Νικολαΐδη – Το μεγάλο της απωθημένο

Καλό Μεσημεράκι – Ματίνα Νικολάου: Αυτό πρέπει να είναι το μέλλον της εκπομπής

Σασμός επόμενα επεισόδια: Ένα βήμα πριν το έμφραγμα η Καλλιόπη – Αυτό την κάνει ράκος