Διαβάστε ποιες εκπομπές είναι προγραμματισμένες να προβληθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς για το Πάσχα. Τη Μεγάλη Εβδομάδα τα κανάλια έχουν διαμορφώσει το πρόγραμμά τους λόγω των ημερών. Όμως φέτος ελάχιστες είναι οι αλλαγές σε σχέση με άλλες χρονιές.

MEGA

Τη Μ. Πέμπτη το Μεγάλο Κανάλι θα δείξει την κλασική ξένη ταινία Βαραββάς με τον Άντονι Κουίν. 0 Πόντιοs Πιλάτοs αποφασίζει να δώσει χάρη σ’ έναν από τους δύο σταυρωμένουs, τον Ιησού τον Ναζωραίο ή τον ληστή Βαραββά. Τη Μ. Παρασκευή στιs Ο9.00 δείτε την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τηs Αποκαθήλωσηs και στιs 20.45 την Ακολουθία του Επιταφίου σε ζωντανή σύνδεση. Στιs 02.40 Θα προβληθεί η ταινία «Παύλοs, ο Απόστολοs του Χριστού».

ΑΝΤ1
Το κανάλι του Αμαρουσίου τη Μ. Δευτέρα στις 20.00 θα μεταδώσει live την Ακολουθία του Νυμφίου και στις 21.00 θα προβάλλει την ταινία «Μαρία Μαγδαληνή» με του Ρούνι Μάρα και Χοακίν Φίνιξ.

Η Μαρία από τα Μάγδαλα αναζητά έναν νέο τρόπο ζωήs το 33 μ.Χ. στην κατακτημένη από τους Ρωμαίουs Ιουδαία που διοικείται από τον Πόντιο Πιλάτο. Στις 23.00 θα κάνει πρεμιέρα η μίνι σειρά «Βίβλοs» και θα την παρακολουθείτε καθημερινά την ίδια ώρα. Τη Μ. Τρίτη στις 20.00 παρακολουθήστε ζωντανά το τροπάριο της Κασσιανήs και φυσικά στις 21.00 μη χάσετε τη σειρά «0 Ιησούs από τη Ναζαρέτ» που θα προβάλλεται μέχρι τη Μ. Παρασκευή την ίδια ώρα.

Μ. Τετάρτη στιs 20.00 δείτε ζωντανά την ακολουθία του Μυστικού Δείπνου, τη Μ. Πέμπτη τα 12 Ευαγγελία και τη Μ. Παρασκευή στιs 10.00 τον Εσπερινό τηs Αποκαθήλωσηs και στιs 20.00 την Ακολουθία του Επιταφίου. Οι ψυχαγωγικέs εκπομπέs θα προβάλλονται μέχρι τη Μ. Τετάρτη, ενώ οι σειρέs «Άγριεs μέλισσεs», «Η ζωη του άλλου» και ο « Υπηρέτηs του λαού» δεν θα προβληθούν καθ’ όλη τη διάρκεια τηs Μ. Εβδομάδαs. ενώ τη Μ. Τρίτη μη χάσετε το φινάλε του «Ηλιου».

Πάσχα- ΣΚΑΪ

Οι ενημερωτικέs εκπομπέs του καναλιού θα συνεχίσουν κανονικά την προβολή τουs, όχι όμωs και οι ιμυχαγωγικέs με εξαίρεση το «Love it» που θα είναι μέχρι Μ. Παρασκευή. Τη Μ. Πέμπτη
στιs 23.00 το κανάλι θα προβάλλει την ταινία «Το πάθη του Χριστού» σε σενάριο και σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον. Τη Μ. Παρασκευή στιs ι 07.45 θα προβληθεί η ταινία «Η Βίβλοs», ενώ στιs 11.00 δείτε την ταινία «Ο χιτών» με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Στιs 23.00 μη χάσετε την «Ιωάννα τηs Λωραiνηs», όπου μια ασήμαντα κοπέλα από την επαρχία, ισχυρίζεται ότι ακούει τη φωνή του θεού. Σύντομα θα τεθεί επικεφαλήs των γαλλικών στρατευμάτων ,στη συνέχεια όμωs, αιχμαλωτίζεται και καίγεται ως μάγισσα.

 

OPEN

Το Ανοιχτό κανάλι καθ’ όλη τη διάρκεια τηs Μ. Εβδομάδαs Θα προβάλλει τη μίνι σειρά «Βίβλος continues», αμέσωs μετά το τέλοs των ακολοθιών τηs εκκλησίαs, που το ΟΡΕΝ Θα μεταδίδει ζωντανά. Τη Μ. Πέμπτπ στιs 20.00 θα μεταδώσειτην Ακολουθία των Παθών, τη Μ. Παρασκευή στιs 09.45 την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τηs Αποκαθήλωσηs και στιs 20.00 την Ακο-λουθία του Επιτάφιου θρήνου.

ALPHA

Ο ΑLΡΗΑ φέτος επένδυσε σε ταινίεs, όχι όμωs θρησκευτικού περιεχομένου, με εξαίρεση τη μίνι σειρά «Οι Δέκα εντολέs» που θα προβληθεί σε δύο μέρη Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή στιs 02.30. Τη Μ. Παρασκευή στιs 21.45 θα δείξει την ξένη ταινία «Η μεγάλη υπόσχεση». 0 Μάικλ, αρμενικήs καταγωγήs, φθάνει το 1914 στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να σπουδάσει Ιατρική. Εκεί θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Ανα, η οποία βρίσκεται ήδη σε σχέση με έναν Αμερικανό φωτορεπόρτερ και ο Μάικλ διστάζει να τη διεκδικήσει• Στ1ς 00.30 θα προβληθεί η ταινία «Ο Απόστολος Πέτρος και το Τελευταίο Δείπνο».

 

Κρατική Τηλεόραση

Η ΕΡΤ 1 δεν διαμόρφωσε σχεδόν καθόλου το πρόγραμμά τηs λόγω των ημερών και θα συνεχίσει κανονικά να προβάλλει τις σειρές και τις εκπομηέs τηs. Με εξαίρεση τη Μ. Παρασκευή στιs 22.00 που θα δείξει την ξένη ταινία «Ο Υιός του θεού». Οσο για τη μετάδοση των ακολουθιών τηs Μ. Εβδομάδας, την έχει αναλάβει η ΕΡΤ2. Τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη δείτε ζωντανά την Ακολουθία του Νυμφίου (19.00). Τη Μ. Πέμπη την Ακολουθία των Αγιων Παθών στιs (19.00) από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών και την Μ. Παρασκευή την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών του Εσπερινού (08.00) από τον Ι.Ν. την Κοιμήσεωs Θεοτόκου Αμαρουσίου, την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου (19.00) από τον  Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

 

Star

Και στο Star οι ψυχαγωγικέs και ενημερωτικές εκπομπέs Θα είναι στο πόστο τους μέχρι τη Μ. Τετάρτη. Την ίδια μέρα στιs 21.00 θα προβληθεί η ταινία «Οι θεοί της Αιγύπτου» και στιs 23.40 το συγκλονιστικό «Πράσινο μίλι» με τον βραβευμένο με Οσκαρ Τομ Χανκs. Τη Μ. Πέμπτη μη χάσετε την ταινία «Αγώνοs για δικαιοσύνη» (21.00), μια αληθινή ιστορία που προκαλεί το μυαλό και ακολουθεί τα βήματα του νεαρού δικηγόρου Μπράιαν Στίβενσον και τη μάχη του με τη δικαιοσύνη, που άφησε ιστορία και τη Μ. Παρασκευή την ταινία «Η δύναμη της πίστηs» (21.00), βασισμένη σε μια απίστευτη αληθινή ιστορία, που υπενθυμίζει πως μερικές φορές γίνονται θαύματα!