Ο Προκόπης Αγαθοκλέους είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της τηλεόρασης το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώs ενσαρκώνει τον’Αγιο Παίσιο στη δημοφιλή σειρά του MEGA «’Αγιος Παΐσιος— Από τα Φάρασα στον Ουρανό».

Ο νεαρός ηθοποιός με καταγωγή αrιό την Κύπρο, άνοιξε την καρδιά του σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή  του Μεγάλου Καναλιού, «Τι λες τώρα» και μίλησε για τις σκέψεις που κατέκλυσαν το μυαλό του όταν του προτάθηκε αυτός ο τόσο σημαντικός ρόλος και τη μεγάλη ευθύνη που έπρεπε να διαχειριστεί υποδυόμενος τον Άγιο Παΐσιο.

Ενώ μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός αποκάλυψε και τα συναισθήματα που τον κυρίευσαν την ώρα των γυρισμάτων της σειράς καθώς όλες οι σκηνές πραγματοποιήθηκαν στα μέρη που ο ιερομόναχος έζησε, γεγονός που του προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση.

«Αισθάνομαι ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης γιατί πρόκειται για μια βιογραφία ενός αγίου που λατρεύτηκε και λατρεύεται σε μεγάλη έκταση. Συνειδητοποιώντας το μέγεθος και την κατάσταση του ιστορικού αυτού προσώπου, υπήρχε μεγάλη συγκίνηση.  Υπήρχαν στιγμές που έβαλα τα κλάματα όταν τελείωνε το γύρισμα. Μάλιστα τα γυρίσματα έγιναν σε αυθεντικούς χώρους, μέρη, εκκλησίεs και μονοπάτια που περπάτησε ο ίδιος ο Άγιος Παΐσιος. Σκέφτηκα για την κατάρα όσων υποδύθηκαν θρησκευτικούς ρόλους αλλά δεν το πήρα στα σοβαρά γιατί μπορεί να τρελαθείς στο τέλος και ο μύθος να γίνει πραγματικότητα».

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους δήλωσε πως έμειναν στην Κόνιτσα για αρκετό καιρό, πως πέρασαν από μονοπάτια που είχε περάσει ο ίδιος ο Άγιος Παΐσιος. Επισκέφτηκαν τις εκκλησίες που επισκέφτηκε ως παιδί κι έφηβος…

Ο ηθοποιός και η παραγωγή μίλησαν με ανθρώπους που τον γνώριζαν, που έχουν ακόμη τα κλειδιά του σπιτιού του. Πατέρες στο Άγιον Όρος, συγχωριανοί του και άλλοι άνθρωποι που τον γνώρισαν, έσπευσαν να μιλήσουν με τους πρωταγωνιστές, να συζητήσουν για τη ζωή του Αγίου.