Πώς ο ΑΝΤ1 πήρε τη «Σμύρνη» από την ΕΡΤ. Με μία κίνηση ΜΑΤ που ανατρέπει τα έως τωρα δεδομένα, ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε ένα δυνατό χαρτί για το νέο του πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο. Ο λόγος για τη μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων «Σμύρνη μου αγαπημένη», η οποία αποτελεί μία πιο εκτεταμένη εκδοχή της ομώνυμης ταινίας, με τους Μιμή Ντενίση, Λεωνίδα Κακούρη, Κρατερό Κατσούλη, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιάννη Βογιατζή κ.α.

Η εταιρεία παραγωγής Tanweer έκλεισε αρχικά διπλή συμφωνία για τη μετάδοση της «Σμύρνης», μοιράζοντας τα δικαιώματα για συνδρομητική και ελεύθερη μετάδοση ανάμεσα στον ΑΝΤ1 και στην ΕΡΤ.

Στο αρχικό deal, ο ΑΝΤ1 είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα μετάδοσης της σειράς για την συνδρομητική του πλατφόρμα ΑΝΤ1+, όπου ήδη ανεβαίνουν τα επεισόδια, ενώ η ΕΡΤ εξασφάλισε τα δικαιώματα για την ελεύθερη μετάδοση της σειράς ιστορικής μνήμης στον τηλεοπτικό αέρα.

Ο σταθμός τότε έκανε τη ρελάνς και επανήλθε στη διεκδίκησή της … ελεύθερης «Σμύρνης», προσφέροντας υψηλότερο χρηματικό ποσό. Το γεγονός ότι η τελική σύμβαση της Tanweer με την ΕΡΤ δεν είχε ακόμα υπογραφεί, λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, έδωσε χώρο για την ανατροπή με τελικό «νικητή» το κανάλι του Αμαρουσίου.

Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από την καταστροφή της Σμύρνης, τον Σεπτέμβριο του 2022, ο τηλεοπτικός σταθμός του Θοδωρή Κυριακού θα μεταδώσει ως special event τα τέσσερα επεισόδια της σειράς ιστορικής μνήμης.

 

ΑΝΤ1: Με πεντάδα μυθοπλασίας

 

Αυτά είναι τα βαριά και τα ελαφριά χαρτιά του ΑΝΤ1 για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν που έρχεται.
Με πέντε σειρές μυθοπλασίας, ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και με το Μουντιάλ φορτώνει τη φαρέτρα του το κανάλι του Αμαρουσίου. Οσον αφορά τις σειρές, λοιπόν, έχουμε και λέμε:

«ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ». Ενα ήσυχο χωριό, στη μέση του πουθενά, όπόυ η εγκληματικότητα είναι λέξη άγνω στη, αναστατώνεται οταν απο τα κεντρικά της Αστυνομίας έρχεται ειδοποίηση ότι το Αστυνομικό τους Τμήμα πρέπει να κλείσει.

Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων: Πάνος Βλάχος, Ανδρη θεοδότου, Αλέξης Βιδαλάκης.

«ΠΟΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ;»: Η καινούρια κωμική σειρά του ΑΝΤ1, έρχεται τον Σεπτέμβριο στο κανάλι του Αμαρουσίου για να αναστατώσει τις ζωέs δύο οικογενειών. Η νέα παραγωγή υπόσχεται ευτράπελα, αστείες καταστάσειs, παρεξηγήσεις και γέλιο μέχρι τελικής πτώσηs. Οσο για του πρωταγωνιστέs; Είναι ένας κι ένας! Η κωμική σειρά, παραγωγής Tanweer Productions, έχει ήδη κλείσει το, πρωταγωνιστικο καστ. Η Μαριάννα Τουμασάτου, η Ελένη Ουζουνίδου, ο Κρατερός Κατσούλης, ο Γιάννης Δρακόπουλος και ο Βασίλης Κολοβός Θα συγκατοικήσουν εξαιτίας μιας συνωνυμίας.

«ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ»: Η ταινια, που φέρει την υπογραφή τηε Μιμής Ντενίση. Θα προβληθεί υπc τη μορφή μίνι σειράς, 4 επεισοδίων, εμπλουτισμένων με υλικό και σκηνές που δεν παρουσιάστηκαν στην ταινία

«ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ»: Ενα νεαρό κορίτσι δολοφονείται. Ποιοι είναι οι αληθινοί δράστες και ποιοι οι ηθικοί αυτουργοί; Στους ρόλους του Δημήτρη και της Άννας ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης και η Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ.

«Η ΜΑΓΙΣΣΑ»: Οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης καθώς και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος Θα δημιουργήσουν μια σειρά που θα μας πάει πίσω στο 1818. Στο επίκεντρο της πρωτότυπης ιστορίας μια γυναίκα, που εμπνέει πολλούς με τη στάση της εκείνη τη δύσκολη περίοδο και θα την ενσαρκώσει η Ελλη Τρίγγου, που ως Ασημίνα στις «Αγριες μέλισσες» απέσπασε δικαιολογημένα πολύ καλές κριτικές.