Τα στελέχη της ΕΡΤ 1 πριν πεινάσουν… μαγειρεύουν! Και μπορεί ακόμα να είμαστε στην τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν ωστόσο οι προεργασίες για την επόμενη ξεκίνησαν! Γι αυτό και προκειμένου να συνεχίσουν το σερί των επιτυχιών, φαίνεται να εξασφάλισαν επίσημα τα δικαιώματα για τη μίνι σειρά  με την Μιμή Ντενίση, Σμύρνη μου αγαπημένη. Η σειρά που τόσο έχει διαφημιστεί και τόσα έχουν ακουστεί για το κόστος της,  βασίζεται στο ομώνυμο έργο της Μιμής Ντενίση. Το σενάριο είναι της ίδιας και του Μάρτιν Σέρμαν ενώ η σκηνοθεσία είναι του Γρηγόρη Καραντινάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί  Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κατερίνα Γερονικολού κ.ά.

Η σειρά αποτελείται από λίγα επεισόδια και η προβολή της προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2022. Επίσης στη συνέχεια θα ενταχθεί και στο πρόγραμμα νέας ή ήδη υπάρχουσας συνδρομητικής πλατφόρμας. Επιπλέον να σημειωθεί ότι οι συντελεστές, το περασμένο καλοκαίρι, έκαναν γυρίσματα για την κινηματογραφική εκδοχή του έργου. Έτσι πολλοί από εμάς το απολαύσαμε και στις αίθουσες! Έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνουν συμπληρωματικά γυρίσματα.

Πάντως στη συγκεκριμένη ταινία θα δούμε αρκετά δραματικά στοιχεία. Ένα από αυτά ο θάνατος του Δούκα Σεβαστού.

Ο ηθοποιός, Λεωνίδας Κακούρης, με το τεράστιο υποκριτικό ταλέντο που απολαμβάνουμε τα τρία τελευταία χρόνια στις Άγριες Μέλισσες, είναι εξαιρετικός.

Ωστόσο ο ίδιος πλέον, είναι και πρωταγωνιστής στην ταινία που δημιούργησε η Μιμή Ντενίση, «Σμύρνη μου αγαπημένη», η οποία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου από την Tanweer.

Η υπόθεση της ταινίας:

H Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της. Επίσης δεν γνωρίζει  κάποιος ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή ήταν κάποτε στο ίδιο νησί προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές  ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας θα γίνουν ένα. Και όλο αυτό μέσα από τα νήματα της ιστορίας.