Οι ιθύνοντες του σταθμού MEGA αποφάσισαν να διευρύνουν την επιτυχημένη συνεργασία τους με τους παραγωγούς Κούλλη Νικολάου και Αντρέα Γεωργίου αλλά και τη σεναριογράφο Βάνα Δημητρίου. Ετσι, οι τρεις τους, εκτός από τη «Γη της ελιάς», η οποία θα συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία για τρίτη χρονιά, ετοιμάζουν ακόμη μία χαρισματική σειρά, με τον τίτλο «Famagusta».

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το τρίδυμο των επιτυχιών θσ φέρει στις οθόνες του MEGA μία σειρά 24 επεισοδίων, το «Famagusta», εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα με επίκεντρο μία ιστορία αγάπης, που θα μας συγκινήσει.

Το καστ της σειράς απαρτίζεται από καταξιωμένους ηθοποιούς όπως ο Γιάννης Μπέζος, που θα τον δούμε έπειτα από αρκετά χρόνια σε δραματική τηλεοπτική σειρά, η Κοραλία Καράντη και ο Γιώργος Ζένιος. Ακόμη, έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην εν λόγω σειρά αναμένεται να κρατήσει και ο Αντρέας Γεωργίου, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία.
Τα τραγικά γεγονότα: Στις 14 Αυγούστου του 1974 ο χρόνος παγώνει για πάντα στην Αμμόχωστο. Με την Κοίμηση της Θεοτόκου η πόλη θάβει περισσότερους από 3.000 Ελληνοκύπριους. Ο Μαύρος Αύγουστος μετατρέπει μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη πόλη, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου, σε πόλη-φάντασμα.

Η Τουρκία, με τη δεύτερη επιχείρηση, «Αττίλας ΙΙ», καταλαμβάνει το 36,2% του νησιού και εκτοπίζει 120.000 Κύπριους — ακόμη 20.000 παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

Famagusta είναι η φράγκικη ονομασία της Αμμοχώστου, της πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας της Κύπρου. Πρόκειται για παραφθορά της ελληνικής ονομασίας Αμμόχωστος (χωμένη στην άμμο) που απαντάται από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Πενήντα χρόνια τώρα, η Αμμόχωστος λειτουργεί σαν μια ανοιχτή πληγή που κρύβει μέσα της χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες ενός τόπου που αναγκάστηκε να μετοικήσει, αλλά που οι άνθρωποί του άφησαν πίσω τους την ψυχή τους.

 

Όλες οι ειδήσεις

Μάρκος Σεφερλής: Χαμός με τα ονόματα που πέφτουν για την θέση του

«Δραστηριότητες για το Πάσχα»: Viral η λίστα που μοίρασε μια δασκάλα στους μαθητές της

Μιμή Ντενίση: Αυτή την εκπομπή θα παρουσιάζει