Λίγο πριν από την πολυαναμενόμενη επιστροφή  κινηματογραφικών προδιαγραφών σειράς «Κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια», οι τηλεθεατεs θα ταξιδέψουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν ολα και θα ξαναζήσουν την ιστορία από την αρχη.
Η υπερπαραγωγή «Κόκκινο ποτάμι» με περισσότερους από 170 καταξιωμένους ηθοποιούς και τη συμμετοχή 1.140 βοηθητικών ηθοποιών, που ταξίδεψε σε περισσότερες από 15 πόλεις σε Ελλάδα και Ευρώπη για τα γυρίσματα, καθηλώνοντας εκατομμύρια τηλεθεατές, έρχεται σε επανάληψη με διπλά επεισόδια, στο ΟΡΕΝ. Το σενάριο συνυπογράφουν ο Νίκος Απειρανθίτης και η Δώρα Μασκλαβάνου, με την dream team του ελληνικού θεάτρου παρούσα. Μεταξύ άλλων οι Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Τατιάνα Παπαμόσχου, Δημήτρης Δρόσος, Σωτήρης Χατζάκης κ.ά.
Τι θα δούμε.

Η ιστορία που διηγείται «Το κόκκινο ποτάμι» ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του Νομού Αγκύρας τον Μάιο του 1895. ‘Οταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, με τη μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαίδη. “Ενας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς σύμφωνα με το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν Θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Οι δυο νέοι Θα βρεθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. ‘Ενας έρωτας που Θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλά δεινά.