Αναμφισβήτητα, το «Κόκκινο ποτάμι», που προβλήθηκε στο ΟΡΕΝ το 2019-2020, ήταν μία από τις σειρές που αγαπήθηκαν από τους τηλεθεατές.’Ετσι, λοιπόν, οι ιθύνοντες του σταθμού αλλά και ο σκηνοθέτης του σίριαλ, Μανούσος Μανουσάκης, αποφάσισαν να ετοιμάσουν τον δεύτερο κύκλο, που είναι ακόμα πιο συγκλονιστικός! Στα νέα αυτά επεισόδια, Θα δούμε πρόσωπα που πρωταγωνιστούσαν και στον πρώτο κύκλο αλλά και νέα.

Συγκεκριμένα, τους Αναστασία Παντούση,’Ομηρο Πουλάκη, Κωνσταντίνο Καζάκο, Σωτήρη Χατζάκη, Μανώλη Κλωνάρη, Κέλλυ Γιακουμάκη κ.ά.

Το σενάριο υπογράφουν ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη, ενώ τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου ώστε η σειρά να κάνει πρεμιέρα με το νέ πρόγραμμα του OPEN.

Η ιστορία συνεχίζεται, οι μνήμες μένουν ζωντανές και οι ξεριζωμένοι ήρωες ακολουθούν νέους δρόμους. Η Ιφιγένεια με το παιδί της φτάνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα βάλει σκοπό να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στην Τουρκία για να αναζητήσει τον άντρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι νεκρός.

Ενας μαχητικός γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημοσθένης Μαντάς, θα σταθεί στήριγμά της και κόντρα σε κάθε κίνδυνο θα τη συνοδεύσει στο παράτολμο ταξίδι πίσω στην Τουκία όπου το δόγμα του Κεμάλ «Η Τουρία ανήκει στους Τούρκους», φανατίζει τον κόσμο και οι σφαγές Χριστιανών κορυφώνονται.

Το ταξίδι θα οδηγήσει τους ήρωες μας στη Σμύρνη, όπου θα γίνουν μάρτυρες των εξελίξεων.

Μέσα από τα μάτια της Ιφιγένειας και του Δημοσθένη κορυφώνεται η τραγική, ιστορική κατάληξη, καθώς αναπτύσσεται όλο και πιο δυνατά ο έρωτας ανάμεσά τους. Το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδας, ο διχασμός, η Μικρασιατική Εκστρατεία και η Καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων, είναι το πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ιστορία, πάντα μέσα από τα μάτια των αγαπημένων μας ηρώων αλλά και πολλών νέων χαρακτήρων που μπαίνουν στο κάδρο, καθώς η ιστορία αγκαλιάζει οικογένειες Ποντίων και Μικρασιατών προσφύγων, τις περιπέτειές τους αλλά και την καινούργια τους ζωή στην Ελλάδα, που με δύναμη κατακτούν.