Κάνε ότι κοιμάσαι: Μία νέα ανατρεπτική ψυχολογική σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα με το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ1. Ο λόγος για το «Κάνε ότι κοιμάσαι» με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Η ΕΡΤ1, από τον Σεπτέμβριο, ετοιμάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δίνοντας μεγάλη έμφαση και στη μυuοπλασία. Ανάμεσα στα σίριαλ που Θα κάνουν πρεμιέρα είναι και το «Κάνε ότι κοιμάσαι».

O Σπύρος Παπαδόπουλος και μια πλειάδα εξαίρετων και ταλαντούχων ηθοποιών, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη, σε πρωτότυπο σενάριο του βραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκά, μας μεταφέρουν αριστοτεχνικά την ατμόσφαιρα του κοινωνικού νουάρ.

Τα γυρίσματα της ανατρεπτικής ψυχολογικής σειράς συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και οι συντελεστές της υπόσχονται να μας καθηλώσουν στις οθόνες μας.

Η υπόθεση

Ο Νικόλας (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας χαρισματικός καθηγητής λυκείου βλέπει τη ζωή του να διαλύεται βίαια και αναπάντεχα. Στη διάρκεια μιας έντονης κρίσης στον γάμο του, ο Νικόλας εμπλέκεται ερωτικά, για μια νύχτα, με τη μητέρα ενός μαθητή του (Έμιλυ Κόλιανδρη), ο οποίος εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς. Λίγες ημέρες αργότερα, η σύζυγός του (Μαρίνα Ασλάνογλου) δολοφονείται κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο ίδιο τους το σπίτι ενώ η κόρη του μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και την άγρια και παραβατική πραγματtκότπτα του περιθωριοποιημένου σχολείου στο οποίο διδάσκει, ο Νικόλας προσπαθεί να ξετυλίξει ένα κουβάρι μυστικών και ανατροπών, για να μπορέσει να εντοπίσει τους εγκληματίες και να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία σε βάρος του. Στο πλευρό του βρίσκεται μια «ασυνήθιστη» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. (Νικολέτα Κοτσαηλίδου), ο επίμονος προϊστάμενός της (Δημήτρης Καπετανάκος) και μια ολόκληρη τάξη μαθητών, που βλέπει στο πρόσωπό του έναν εμπνευσμένο καθοδηγητή. Η έρευνα αποκαλύπτει μια σειρά από αναπάντεχες ανατροπές που θα φέρουν τον Νικόλα σε σύγκρουση με έναν σεσημασμένο τοκογλύφο (Τάσο Γιαννόπουλος) και τον επικίνδυνο κόσμο της νύχτας που αυτός εκπροσωπεί, αλλά και με μία συμμορία, η οποία μελετά τα Θύματά της σε βάθος μέχρι να τα εξοντώσει.