Ο Νικόλας Καλίρης είναι ο αγαπημένος φιλόλογος των παιδιών σε ένα περιθωριακό λύκειο στη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ1. Όταν, όμως, δύο έφηβοι με παραβατική συμπεριφορά κατηγορούνται για την κακοποίηση κάποιου συμμαθητή τους, οι γονείς τους, προσπαθώντας να ελαφρύνουν τη θέση τους, ζητούν από τη διεύθυνση την απομάκρυνσή του. Κάπως έτσι, η ζωή του Νικόλα ανατρέπεται, ενώ ακολουθεί μια σειρά από… αλλόκοτα γεγονότα. Το πρώτο είναι ότι κάνει έρωτα με τη μητέρα ενός αγαπημένου του μαθητή… ή, τουλάχιστον, έτσι πιστεύει μέχρι που μαθαίνει ότι οι γονείς του μαθητή αυτού σκοτώθηκαν προ πολλού σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Γεμάτος ενοχές, προσπαθεί να κρύψει απ όλους την αλήθεια, αλλά κάποιοι έχουν ήδη βάλει στόχο τη γυναίκα του, Ευαγγελία, και την κόρη του, τη Νάσια, και σύντομα θα χτυπήσουν!

Μετά το χαμό της πρώτης και το βαρύ τραυματισμό της δεύτερης, η οποία δίνει τη δική της μάχη στην εντατική, ο Νικόλας καταρρέει και νοσηλεύεται. Μοναδικό στήριγμά του οι φίλοι και οι αγαπημένοι μαθητές του. Η αστυνόμος Άννα Γραμμικού, η οποία αναλαμβάνει τις έρευνες για το έγκλημα, προσπαθεί να εστιάσει στο βίντεο από το εσωτερικό κύκλωμα ασφαλείας, που δείχνει με λεπτομέρειες τη δολοφονία της Ευαγγελίας από τους αδίστακτους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι τους.
Από τα πρώτα ευρήματα, η αστυνομία υποπτεύεται ότι στην τραγική υπόθεση ληστείας και δολοφονίας της οικογένειας του Νικόλα εμπλέκεται ολόκληρη συμμορία. Η Άννα καλεί τον ίδιο στο τμήμα και του ζητάει να θυμηθεί τις λεπτομέρειες από την καθημερινή τους ζωή τις τελευταίες εβδομάδες πριν το έγκλημα, καθώς υποπτεύεται ότι η σύζυγός του είχε ορισμένα μυστικά που η οικογένειά της αγνοούσε. Ποιοι, όμως, μπορεί να τα γνωρίζουν; Και ποια ήταν η σχέση της Ευαγγελίας Καλίρη με τον τοκογλύφο, ο οποίος απείλησε το Νικόλα για την αποβολή του γιου του; Υπάρχει, όμως, κι ένα ακόμα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί: ποια είναι η συμμαθήτρια της κόρης του που τον παρακολουθεί;

Κάνε ότι κοιμάσαι: Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο

 

Όλες οι ειδήσεις

Κάνε ότι κοιμάσαι: Ένας καθηγητής αντιμέτωπος με επικίνδυνη σπείρα

Καιρός: Ο Αρναούτογλου προειδοποιεί μέχρι και για «36αρια» το Σάββατο

Ο παράδεισος των κυριών: Εφιαλτικά γεγονότα γκρεμίζουν το όνειρο