Η ΕΡΤ1 για την τηλεοπτική σεζόν 2022-2023, ετοιμάζει πληθώρα καινούργιων προτάσεων μυθοπλασίας. Μάλιστα, επρόκειτο να κατατεθεί μια διπλή πρόταση απο τη σεναριογράφο Τίνα Καμπίτση. Η πρώτη περιελάμβανε τη συνέχεια της δραματικής, αστυνομικής, ιατρικής σειράς « Ο Όρκος» και η δεύτερη τη δημιουργία μίας νέας αστυνομικής σειράς, που τελικά υπερίσχυσε, και φέρει τον προσωρινό τίτλο «Η πτώση».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Χρίστος Γεωργίου, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο πρόκειται να δούμε έναν από τους αγαπημένους ηθοποιούς τπς γενιάς του, τον Χρήστο Λούλη. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθουν σε συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής Stefi Productιons και άλλα πρόσωπα από τον χώρο του θεάματος, με σκοπό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο να ξεκινήσουν τα απαραίτητα γυρίσματα και «Η Πτώση»να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2023. Να σημειωθε ότι η εν λόγω σειρά σύμφωνα με τον αρχικό ηρογραμματισμό θα προβάλλεται κάθε Σαββατο, στις 22.00 με διπλό επεισόδιο.

ΕΡΤ1: Αυτές οι σειρές συνεχίζονται τη νέα σεζόν

Αυτές είναι οι σειρές της ΕΡΤ που θα συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν προκειμένου να εξακολουθήσουν να προσφέρουν γέλιο!

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο!

Η καθημερινή κωμωδία, από τον Σεπτέμβριο, πρόκειται να επιστρέψει για τρίτη χρονιά, με σκοπό να χαρίσει άφθονο γέλιο στο τηλεοπτικό κοινό, που την προτιμά και το δείχνει έμπρακτα. Μάλιστα, από τα πρώτα κιόλας επεισόδια του νέου κύκλου, οι συντελεστές επιφυλάσσουν εκπλήξεις και ανατροπές, καθώς ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας εξελίσσεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Νάπολη. Στο πρωταγωνιστικό καστ δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, με τους Τάσο Χαλκιά, Πηνελόπη Πλάκα,Θοδωρή Φραντζέσκο κ.ά. να εξακολουΘούν να δίνουν το «παρών», ενώ προστίθενται οι Γιώργος Σουξές, Παύλος Ευαγγελόπουλος και ακόμη δύο πρόσωπα—έκπληξη.

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ

Η ΕΡΤ1, κατά τη διάρκεια της προηγούμενι σεζόν, πρόσθεσε στο πρόγραμμά τηςτη ρομαντική κωμωδία «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ», σε σενάριο Κωνσταντίνας Γιαχαλή — Παναγιώτη Μαντζιαφού και σκηνοθεσία Σπύρου Ρασιδάκη. Η σειρά σημείωνε ικανοποιητικά ποσοστά τηλεθέασης και γι αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να σταματήσει στο 40ό επεισόδιο. Όσον αφορά τα άλλα 10 που εκκρεμούν για να ολοκληρωθεί οριστικά ο προγραμματισμένος κύκλος επεισοδίων, θα ξεκινήσουν να προβάλλονται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δύο φορές την εβδομάδα. Να υπενθυμίσουμε ότι στην εν λόγω σειρά πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων οι οι Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Σταύρος Σβήγκος, ενώ δεν θα λείπουν έκτακτες εμφανίσεις ηθοποιών.

«Τα καλύτερα μας χρόνια»

Η δημόσια τηλεόραση ενέκρινε έναν ακόμη κύκλο επεισοδίων για τη σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια». Το σενάριο υπογράφουν οι Νίκος Απειρανθίτης, Κατερίνα Μπέη, Δώρα Μασκλαβάνου, ενώ σκηνοθετεί ο Νίκος Κρητικός. Τα πιο νοσταλγικά, αθώα και’καλύτερά μας χρόνια περνούν ξανά από την οθόνη μας, σε ένα ρετρό ταξίδι με χιούμορ, με τη δεκαετία του ’80 να παίρνει σειρά. Στον νέο κύκλο πρόκειται να δουμε κάποιους έρωτες αλλά και χωρισμούς που θα ανα τρέψουν όσα γνωρίζαμε. Στο βασικό καστ προστίθεται και ο Γιώργος Παπαγεωργίου.