Ο Κατάδικος, η νέα σειρά εποχής που θα έχει την υπογραφή των Ελένη Ζιώγα και Νίκου Κουτελιδάκη έρχεται στην ΕΡΤ. Μετά το «Αγάπη παράνομη», το εκπληκτικό αυτό διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη που είδαμε στη δημόσια τηλεόραση την περασμένη σεζόν, το δίδυμο των επιτυχιών εργάζεται πάνω στο νέο του εγχείρημα, το βιβλίο «Ο κατάδικοs».

Την περίοδο αυτή, η πένα τηs Ελένηs Ζιώγα έχει πάρει φωτιά. Προσαρμόζει το εκπληκτικό κείμενο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη «0 κατάδικοs» για τη μικρή οθόνη που θα προβληθεί για πρώτη φορά. Φυσικά στη δημόσια τηλεόραση. Η μεγαλεπήβολη αυτή παραγωγή θα φέρει φυσικά σκηνοθετική υπογραφή του Νίκου Κουτελιδάκη και θα ολοκληρωθεί σε λίγα επεισόδια. Οπωs ακριβώs δηλαδή είχε γίνει και πέρυσι με το «Αγάπη παράνομη», που πρωταγωνίστησε ο Νίκοs Ψαρράs και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Ακόμα είναι νωρίς για να μιλήσουν οι δημιουργοί για το καστ όμως όλοι είναι σίγουροι πως οι δύο τους θα μυήσουν το τηλεοπτικό κοινό για μία ακόμα φορά και με τρόπο μοναδικό στα άδυτα εκείνης της εποχής.

Ο Κατάδικος: Η υπόθεση της σειράς

Ο Κωνσταντίνος Θεοτοκηs έγραψε τον « Καταδικο» μόλις το 1919, το οποίο γνώρισε απήχηση ανά τα χρόνια και έχει μελετηθεί από τουs απανταχού συγγραφείs. Ωστόσο φέρει πολλέs ομοιότητεs με το κείμενο του «Αγάπη παράνομη» καθώς και αυτό τοποθετείται σε ένα χωριό τηs Κέρκυρας. Εκεί ζουν ο Γιώργηs Αράθυμος με την όμορφη γυναίκα του, τη Μαργαρίτα, τα δυο τουs παιδιά και τον Τουρκόγιαννο, που έχουν στη δούλεψή τουs. Στη ζωή τηs φιλήσυχηs οικογένειας Θα μπει ο Πέτροs Πέποναs, ένας γείτοναs τηs οικογένειας που ερωτεύεται μέρα με τη μέρα και πιο πολύ τη Μαργαρίτα. 0 Τουρκόγιαννο που επίσηs τρέφει κρυφά μεν αλλά βαθιά- αισθήματα για τη γυναίκα του Γιώργη, παρακολουθεί το παράνομο ζευγάρι και κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει την πα-ρεκτροπή τηs Μαργαρίταs. Οταν ο Πέτροs και η Μαργαρίτα αντιλαμβάνονται ότι ο Τουρκόγιανvos γνωρίζει το μυστικό τουs, αποφασίζουν να τον διαβάλλουν στον Γιώργη, τον άντρα τηs. Εκείνοs πικραίνεται απο τη στάση του ανθρώπου που εμπιστευόταν όσο λίγουs στο χωριό και αποφασίζει να τον διώξει από το σπίτι του. Την ακριβώς επόμενη μέρα όμως βρίσκουν τον Γιώργη δολοφονημένο και οι υποψίεs πέφτουν πάνω στον Τουρκόγιαννο, ο οποίος μάλιστα καταδικάζεται σε ισόβια. Ο Πέτροs και η Μαργαρίτα Θα παντρευτούν, όμωs δεν θα καταφέρουν να χαρούν για πολύ τον έρωτά τουs αφού ο Πέτροs Θα συλληφθεί λίγο αργότερα για κάποιο αδίκημα, γεγονός που θα φέρει στην επιφάνεια πτυχές του εαυτού του που η σύζυγός του δεν γνώριζε.