Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε το «Καρτ Ποστάλ» στην ΕΡΤ, η βραβευμένη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ ετοιμάζεται να επιστρέψει με τη σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου», που βασίζεται επίσης σε βιβλίο της και αποτελεί το σίκουελ του «Νησιού». Η αποικία λεπρών στη Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι για την περίσταση στην Πλάκα, στο χωριό ακριβώς απέναντι. Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα θεραπευμένους και όλοι μαζί τρώνε, χορεύουν και γιορτάζουν αυτή τη σπουδαία στιγμή απελευθέρωσης από τον φόβο και την αρρώστια.

Όλα παγώνουν, ωστόσο, όταν ακούγονται δυο πυροβολισμοί. Η Άννα πέφτει νεκρή. Και το κλείσιμο της αποικίας θα μείνει συνδεδεμένο για πάντα με την τραγωδία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στη σειρά θα πρωταγωνιστήσουν ο Ορφέας Αυγουστίδης, η Μαρία Πρωτόπαππα, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Ευγενία Δημητροπούλου, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης και ο Ανδρέας Κωνσταντίνου. Τη σκηνοθεσία θ’ αναλάβει η Ζωή Σγουρού και τη διασκευή του βιβλίου σε σενάριο τηλεοπτικής σειράς θα υπογράψει ο Παναγιώτης Χριστόπουλος.

Στην ΕΡΤ, επίσης, θα δούμε τρία ακόμα μυθιστορήματα να «μεταφέρονται» στη μικρή οθόνη. Το πρώτο είναι η «Φλόγα και Άνεμος» του Στέφανου Δάνδολου. Το καλοκαίρι του 1920, καταφτάνει στη Χίο, η Κυβέλη Αδριανού, η μεγάλη δόξα του ελληνικού θεάτρου. Γενικός Διοικητής του νησιού είναι ένας γοητευτικός νεαρός, ονόματι Γεώργιος Παπανδρέου. Εκείνη είναι παντρεμένη. Το ίδιο κι αυτός. Η εμβληματική πρωταγωνίστρια και ο πολιτικός που θα αναδειχθεί τρεις φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας ζουν για χρόνια έναν θυελλώδη παράνομο έρωτα, ώσπου ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και γίνονται ένα από τα μυθικά ζευγάρια του 20ου αιώνα. Όμως οι παράφορες αγάπες είναι πάντα σπαρμένες με αγκάθια. Την επιμέλεια σεναρίου έχει αναλάβει η Ρένα Ρίγγα, ενώ τη σκηνοθεσία η Ρέινα Εσκενάζυ.