Ο έρωτας της θρυλικής Κυβέλης με τον Γέρο της Δημοκρατίας, Γεώργιο Παπανδρέου, ζωντανεύει στην ΕΡΤ1. Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Στέφανου Δάνδολου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Το σκηνοθετικό πρόσταγμα έχει η Ρέινα Εσκενάζυ και τη σεναριακή προσαρμογή του βιβλίου η Ρένα Ρίγγα μαζί με τον συγγραφέα του.

Τα γυρίσματα αρχίζουν κοντά στο Πάσχα ενώ το θρυλικό ζευγάρι ερμηνεύουν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Άρης Λεμπεσόπουλος.

Στο βιβλίο ο δημοσιογράφος- συγγραφέας, μέσα από την ταραχώδη σχέση του Γέρου ης Δημοκρατίας και της σπουδαίας ηθοποιού, ζωντανεύει αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής, ενώ παράλληλα, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, χτίζει ένα επικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, τον θάνατο και την ελευθερία.

Η σειρά εποχής της Ρέινας Εσκενάζυ πιάνει το νήμα της ιστορίας -ακολουθώντας το βιβλίο- από το καλοκαίρι του 1920, όταν στην Χίο φθάνει η μεγάλη δόξα του ελληνικού θεάτρου, Κυβέλη Ανδριανού.

Η επική σειρά εποχής θα εκτυλιχθεί σε δύο χρόνους, το πριν και το μετά: θα ξεκινάει από τις αρχές του εικοστού αιώνα, ακολουθώντας τα πρώτα βήματα των πρωταγωνιστών, ενώ ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε τα γεγονότα που συνέβησαν μεσούσης της Χούντας, το φθινόπωρο του 1968, όταν πέθανε ο Γέρος της Δημοκρατίας.

Μέσα από ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, έρχονται στο φως η ζωή της Θρυλικής Κυβέλης και η ταραχώδης σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου, ενώ ζωντανεύουν αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής.

Μπορεί μια γυναίκα που έχει τον κόσμο απλωμένο στα πόδια της να γίνει έρμαιο του ανέμου που έφερε ένας  και μόνο άντρας στην καρδιά της;

Το καλοκαίρι του 1920 καταφτάνει, στη Χίο η δόξα του ελληνικού θεάτρου, για περιοδεία με το θίασό της. Γενικός διοικητής του νησιού είναι ένας γοητευτικός νέος ονόματι Γεώργιος Παπανδρέου. Και οι δύο είναι παντρεμένοι.

Ζουν για χρόνια έναν παράνομο έρωτα ώσπου ενώνονται με τα δεσμά του γάμου. Ωστόσο οι παράφορες αγάπες είναι πάντα σπαρμένες με αγκάθια…