Η σειρά του Mega, Άγιος Παΐσιος Από τα Φάρασα στον Ουρανό επιστρέφει με νέο επεισόδιο απόψε (3/3) στις 22:30. Μία έντονη σύγκρουση του Πρόδρομου με τους χωριανού τους τον βάζει σε σκέψεις και σύντομα αποφασίσει να τα παρατήσει. Τους καλεί όλους στην ύπαιθρο, όπου τους ανακοινώνει να βγάλουν κάποιον άλλον πρόεδρο.

Οι χωριανοί του έχουν απογοητευτεί που βρίσκονται ακόμη στο δρόμο ύστερα από τόσους μήνες από τον ξεριζωμό τους. Ο Πρόδρομος, και ο ίδιος απογοητευμένος καταλαβαίνει ότι είναι δυσαρεστημένοι μαζί του. Νιώθει ότι και ο ίδιος έχει χάσει κάθε ελπίδα.

Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ο Πρόδρομος εξομολογείται…

«Αν κάποιος θέλει να γίνει πρόεδρος ή αν θέλετε να βάλετε κάποιον άλλον, εγώ με χαρά θα τον καλωσορίσω και θα σταθώ στο πλάι του», αναφέρει ο Πρόδρομος . «Αυτό που είπε ο Ιορδάνης ότι μας κοροϊδεύουν είναι αλήθεια. Περίμενα κι εγώ να περάσει ένας μήνας, δυο μήνες, άντε τρεις, πέρασαν τώρα 18 μήνες από την ημέρα που φύγαμε από τα Φάρασα», συμπλήρωσε.

«Πήγα μόνος μου, πήγα και με κάποιους από εσάς, και πάλεψα για όλους μας στην Αθήνα κι αυτό το ξέρετε. Σας το είπα και σας το ξαναλέω: ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι είναι καλύτερο για τον ίδιο και για την οικογένειά του», τονίζει αφού έχει μάθει ότι πολλοί θέλουν να φύγουν για να βρουν επιτέλους έναν τόπο εγκατάστασης.«Πρόεδρε, μην παίρνεις τοις μετρητοίς το χθεσινό, είχαμε πιει», του λέει ένας χωριανός, αλλά ο Πρόδρομος έχει πάρει ήδη την απόφασή του στον Άγιο Παΐσιο. «Αυτό που έγινε για μένα τελείωσε, καταλαβαίνω και τον Ιορδάνη και όλους σας».

Είναι έτοιμος να τα παρατήσει, όταν η γυναίκα του Ευλογία δείχνει τη δύναμή της και τη σοφία που κουβαλά στην ψυχή της. Τον στηρίζει και τον βοηθά να μη λυγίσει.

Εννέα μήνες μετά την έλευσή τους στην Κέρκυρα, φεύγουν για την Πλαταριά Θεσπρωτίας.

Εκεί, ο Πρόδρομος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες για να κρατήσει ενωμένους τους χωριανούς, και έτσι, κάποιοι, νιώθοντας απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και προδομένοι, φεύγουν για να βρουν επιτέλους έναν τόπο εγκατάστασης.

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου η οικογένεια του Πρόδρομου Εζνεπίδη, μαζί με 50 άλλες οικογένειες, φτάνουν επιτέλους στον τόπο όπου θα ριζώσουν. Στη γη της Ηπείρου, στη γη της Κόνιτσας.