Η ιστορική και θρησκευτική σειρά του Mega, Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα στον Ουρανό είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρει το πράσινο φως για να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Η σειρά που έχει καταφέρει να συγκινήσει τους τηλεθεατές προφανώς και είναι μία «όαση» στο τηλεοπτικό τοπίο αφού τόσο οι ηθοποιοί όσο και η ίδια η ιστορία του Γέροντα, δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες ώστε να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα του πρώτου  κύκλου της επιτυχημένης σειράς «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον ουρανό». Οι συντελεστές της σειράς στάθηκαν τυχεροί, καθώς η χώρα βρισκόταν στο μεγάλο λοκντάουν Εκείνοι όμως στην πραγματικότητα όργωναν την Ελλάδα και εργάζονταν σε εξωτερικούς χώρους σε Καστοριά, Γιάννενα και Κόνιτσα. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώνεται μέχρι τη στιγμή που ο Άγιος Παΐσιος αποφασίζει να μονάσει. Δεν έχουν γυριστεί όμως οι σκηνές από τη ζωή του στο Άγιού Όρος. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων οι συντελεστές γνώριζαν πως η ιστορία δεν τελειώνει. Επίσης ήξεραν πως θα υπάρξει συνέχεια, αλλά εκείνο που δεν γνώριζαν ήταν η μεγάλη απήχηση που θα είχε η σειρά στο κοινό. Ο επόμενος κύκλος φαντάζει τώρα πιο κοντά από ποτέ.

Άγιος Παΐσιος Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Πότε γίνεται μοναχός

Ο Αρσένιος Εζνεπίδης αποφασίζει να γίνει μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Η ιστορία ξεκινά από την γέννησή του, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα.
Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος, σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος.