Αυλαία έριξε το βράδυ της Κυριακής 10 Ιουλίου το μακροβιότερο μουσικό talent show, X-Factor αναδεικνύοντας για πρώτη φορά στην ελληνική εκδοχή του μια γυναίκα νικήτρια. Η Κατερίνα Λαζάρου από την ομάδα του Χρήστου Μάστορα, κατέκτησε την πρώτη θέση λαμβάνοντας το χρηματικό έπαθλο των 150.000 ευρώ, καθώς και ένα χρυσό συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Panik Records. Για πρώτο φορά, επίσης, στην ελληνική τηλεόραση, ο δεύτερος φιναλίστ Άγγελος Αρχανιωτάκης, από την ομάδα της Μαρίζας Ρίζου, κέρδισε χρηματικό έπαθλο, ύψους 50.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον 24χρονη νικήτρια, δήλωσε: «Χαιρομαι που γιαπρώm φορά καταφέρνει μια γυναικα νσ κερδίσει το X Factor αφού μέχρι τώρα οι νικητές ήταν πάντα αγόρια. ΕΙναι τιμή μου που έκανα rη διαφορά. Εύχομαι να δώσω δύναμη στα νέα παιδιά να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Η ουνεργασία με τον Χρήστο Μάστορα είναι ό, π καλύτερο έχει συμβει στη ζωή μου.

Το μεγαλύτερο έπαθλο ήταν η γνωριμιά μας! Το όνειρο κάθε νέου καλλιτέχνη θα ήταν να έχει στο πλευρό του έναν άνθρωπο που θα εμπιστεύεται, οπότε δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη.

Με τη σειρά του, ο 19χρονος δεύτερος φιναλίστ αποκάλυψε το παρασκήνιο της συμμετοχής του στο επιτυχημένο σόου του MEGA. «Τον Φεβρουάριο περνoύσα μια δύσκολη στιγμή στη ζωή μου. Ενας πολύ κοντινός μου φίλος ο Αντρέας, μου έστειλε την ανακοίνωση του Χ Factor για τον φετινο διαγωνισμό. Μου είπε να δηλώσω συμμετοχή και στην αρχή ήμουν αρνητικός.

Μετά μπήκα στον πειρασμό και είπα “άντε να το κάνουμε, αν και δεν νομίζω να ενδιαφερθούν”. Εκανα την αίτησή μου λίγο πριν τελειώσει η προθεσμία. Δεν πίστευα ότι Θα έφτανα μέχρι τον τελικό. Εκανα λάθος!».