Η Μαρία Ηλιάκη διανύει μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής της  μιας και πριν από 10 μήνες έγινε για πρώτη φορά μαμά.

Η παρουσιάστρια βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» στο  Mega και μίλησε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το δικό της άγχος ως μαμά και για όσα κάνει στην προσπάθειά της να το περιορίσει.

Η παρουσιάστρια εξομολογήθηκε πως από τη στιγμή που κράτησε στην αγκαλιά της την κόρη της Κατερίνα αγχώθηκε για τον ρόλο της ως μαμά.

 

«Είμαι σε πολύ καλό δρόμο γιατί οι πρώτοι πέντε μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Δε κοιμόταν, έκλαιγε… Το κοιτούσα και έλεγα στον Στέλιο, “ας μας πει γιατί κλαίει, της τα έχουμε κάνει όλα και δε σταματάει”. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος των άκρων, η αλήθεια είναι αυτή. Θεωρώ ότι δεν είμαι υπερπροστατευτική με την Κατερίνα. Θέλω να την κάνω και λίγο ανεξάρτητη. Από τα πιο βασικά που ήθελα να μάθει είναι να κοιμάται μόνη της. Ήθελα να μάθει το παιδί ότι έχει το δωμάτιό της, το χώρο της, το κρεβατάκι της, δε θα κοιμάται όλη της τη ζωή με τη μαμά. Κάποια στιγμή στον 8ο-9ο μήνα είπα “τώρα, πρέπει να πας στο κρεβατάκι σου”¨. Την πέμπτη μέρα πήγε και είναι ήρεμη», είπε αρχικά στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας».

Μαρία Ηλιάκη: Η σκέψη μου δημιουργεί άγχος

«Έχουν περάσει πολλά από το μυαλό μου σε ότι αφορά τη μαμά μου. Στο μαιευτήριο ειδικά, τις πρώτες ώρες που γεννήθηκε η μικρή τη σκεφτόμουν πάρα πολύ. Έχω έναν φόβο μην πάθω κάτι και τι θα γίνει η μικρή αλλά επειδή όταν το σκέφτομαι βάζω τα κλάματα, το έχω κρύψει καλά και προσπαθώ να μην το επαναφέρω συχνά γιατί μου δημιουργεί πολύ μεγάλο άγχος αυτή η σκέψη. Αυτό που σου λένε ότι διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του παιδιού στα πρώτα τρία χρόνια είναι πολύ μεγάλο βάρος», πρόσθεσε η παρουσιάστρια.

 

Σε ό,τι αφορά τον σύντροφό της και τον πατέρα της κόρης της, Στέλιο Μανουσάκη δήλωσε: «Μου αρέσει να περνάω πολύ χρόνο με τη μικρή αλλά υπάρχουν και ώρες που θέλω να αφιερώσω στον εαυτό μου, να κάνω τη γυμναστική μου, να πάω στη δουλειά μου… Ο Στέλιος, επειδή τυχαίνει να είναι και γυναικολόγος είμαι πολύ τυχερή γιατί ήξερε και την ψυχολογία μου και καταλαβαίνει πολλά πράγματα.
Είναι πάρα πολύ σημαντικός ο ρόλος του μπαμπά. Όχι μόνο σε πρακτικά θέματα αλλά και στο πως θα μπουστάρει τη μαμά. Τώρα έχουμε μάθει ότι όταν ο μπαμπάς είναι στην Αθήνα, κάθε πρωί θα κάτσει μια ώρα στο κρεβάτι με τον μπαμπά της να παίξει. Τη βλέπεις ότι της αρέσει, φαίνεται στο ύφος της».