Το «Μαύρο Ρόδο» μεταφέρεται στην TV ! Πολλοί παραγωγοί και δημιουργοί έχουν ξεκινήσει «μαγειρέματα» για την τηλεοπτική σεζόν 2022-2023. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν ο παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης και ο σεναριογράφος Γιώργος Κρητικός, οι οποίοι συνεχίζουν ακάθεκτοι τη μακροχρόνια και πετυχημένη συνεργασία τους.

Αυτή τη φορά, σχεδιάζουν να μεταφέρουν στη μικρή οθόνη το «Μαύρο ρόδο», βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, και θα έχει τη μορφή καθημερινής σειράς.

Οι άμεσα εμπλεκόμενοι τηρούν σιγήν ιχθύος για αυτό το εγχείρημα και, παράλληλα, διαπραγματεύονται μετα ενδιαφερόμενα κανάλια για την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορία έχει στο επίκεντρο μία καλόγρια, την αδελφή Ελισάβετ, η οποία επιστρέφει στο πατρικό της και καλείται να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τον έρωτα που ξυπνάει μέσα της στο πρόσωπο του Δημήτρη ή αν θα παραμείνει αφοσιωμένη στον δρόμο του Θεού, που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για τη νέα πρόταση μυθοπλασίας της εταιρείας JΚ Productions, που υπογράφει τις «Αγριες μέλισσες» στον ΑΝΤ1 και τον «Σασμό» στον Alpha. Μετά την επιτυχία του «Αγίου Παίσιου» στο Μega, που βγάζει πιο δυναμικά στο προσκήνιο σενάρια με θρησκευτικό πρόσημο, έρχεται άλλη μια σειρά με θεματολογία που… αγγίζει δρόμους πίστης και κατάνυξης. Θυμίζοντας το «Άγγιγμα ψυχής» αλλά στο… αντίστροφο, η νέα σειρά αφηγείται τον ιστορία μιας καλόγριας της αδελφής Ελισάβετ. Η καλόγρια επιστρέφει στο πατρικά της και καλείται να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τον έρωτα που ξυπνά μέσα της στο πρόσωπο του Δημήτρη ή θα παραμείνει αφοσιωμένη στον δρόμο της Θεού που ακολούθησε πριν από πολλά χρόνια. Το «Μαύρο ρόδο» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα mς Ελένης Καπλάνη που κυκλoφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Η τηλεοπτική ωστόσο μεταφορά του θα γίνει με προδιαγραφές καθημερινής μετόδοσης στην prime time. Το κάστινγκ και η στελέ-χωση της ομάδας συντελεστών έχουν ξεκινήσει, ενώ άρχισαν και οι επαφές της εταιρείας παραγωγής του Γιάννη Καραγιάννη με τα κανάλια.