Σε δύο κανάλια αναμένεται να έχει παρουσία την προσεχή σεζόν ο Μανούσος Μανουσάκης. Ο γνωστός σκηνοθέτης έδωσε τα χέρια με το Οpen για νέα σειρά που θα αποτελέσει τη συνέχεια του «Κόκκινου ποταμιού».

Μπορεί οι βασικοί πρωταγωνιστές της ιστορικής σειράς που ζωντάνεψε ο σπουδαίος σκηνοθέτης με αφορμή τη μαύρη επέτειο από τα 100 χρόνια της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, να σκοτώθηκαν σχεδόν όλοι από το χέρι των νεότουρκων, αλλά η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση) και το μωρό της διασώθηκαν και έφυγαν για το Παρίσι.

Μανούσος Μανουσάκης: Μίνι σειρές σε δύο κανάλια

Άλλωστε, η διαδικασία εξόντωσης των ελληνικών πληθυσμών του Πόντου διακρίνεται ιστορικά σε τρεις συνεχόμενες φάσεις: από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ως την κατάληψη της Τραπεζούντας από τον ρωσικό στρατό (1914-1916), η δεύτερη τελειώνει με το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1916-1918) και η τελευταία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή του Συμφώνου για την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (1918-1923) και αφού έχει προηγηθεί η Μικρασιατική Καταστροφή. Το «Κόκκινο ποτάμι», η δραματική σειρά εποχής (μία από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, με το κόστος του κάθε επεισοδίου να υπολογίζεται στα 125.000 ευρώ και με συνολικό κόστος στα 4.000.000 ευρώ), βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στο Open, σημειώνοντας τηλεθέαση 29,8% στο γενικό σύνολο και 31,6% στο νεανικό κοινό.

Η σειρά θα αφηγείται την ιστορία τος Ιφιγένειας και άλλων προσφύγων μετά τον διωγμό τους από τον Πόντο και την εγκατάστασή τους στη βόρεια Ελλάδα. Και ενώ η συμφωνία με το Οpen έχει κλείσει, ο Μ. Μανουσάκης συνεχίζει τις επαφές με την ΕΡΤ προκειμένου να αναλάβει την τηλεοπτική μεταφορά τριών ακόμα διηγημάτων, έξι επεισοδίων το καθένα.

Όσον αφορά τις μίνι σειρές τις ΕΡΤ, ο Μ. Μανουσάκης, θα αναλάβει μόνο την παραγωγή και όχι τη σκηνοθεσία, λόγω των υποχρεώσεων του στο Οpen, με το οποίο, πάντως, δεν δεσμεύεται με αποκλειστική συνεργασία.