Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής MEGA Καλημέρα για τη νέα του σύντροφο, τη σχέση του με τις κόρες του, τα γυρίσματα με τη Μαίρη Χρονοπούλου, ενώ αναφέρθηκε και στο Μάρκο Σεφερλή.
Μιλώντας για την τρίτη σεζόν της σειράς «Έτερος εγώ» που σκηνοθετεί, ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε ότι «Τα γυρίσματα για το “Έτερος εγώ: Νέμεσις” πάνε πολύ καλά».

«Με τις κόρες μου δε μιλάμε πολύ για τη δουλειά μου, ζητάω όμως την άποψή τους γιατί αυτό που κάνω δε θέλω να τις φέρει σε δύσκολη θέση», είπε ο ίδιος για τις κόρες του, ενώ πρόσθεσε ότι «Έχω πολύ καλή σχέση με τη μητέρα των παιδιών μου, δε θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, τα κορίτσια μου είναι ό,τι πιο σημαντικό έχω στη ζωή μου».

Σχετικά με τη νέα του σύντροφο, ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε ότι «Είναι ζητούμενο πάντα η νέα μου σχέση να εχει καλή σχέση με τις κόρες μου. Η Άννα Μενενάκου με επέλεξε να με κάνει κομμάτι στη ζωή της, είναι σεξιστικό να λένε “η σύντροφος του Τσαφούλια” και άδικο. Δεν είναι η Άννα αξεσουάρ μου, εγώ είμαι δικό της».

Αναφερόμενος στην επιτυχία που έχει γνωρίσει στη δουλειά του, είπε ότι «Τα βραβεία είναι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, οι επιτυχίες και τα βραβεία “φυλακίζουν” τον άνθρωπο. Για εμένα τα βραβεία δε σημαίνουν τίποτα. Το μεγαλύτερο βραβείο για εμένα είναι ότι με σταματάει ο κόσμος στο δρόμο».

«Έχω υπάρξει σκληρός και απαιτητικός ως σκηνοθέτης, αλλά όχι κακοποιητικός», παραδέχτηκε ο Σωτήρης Τσαφούλιας, ενώ ξεκαθάρισε ότι «Δεν έχει καμία σχέση η εισαγωγή της Μαίρης Χρονοπούλου στο νοσοκομείο με τα γυρίσματά μας. Η Μαίρη μπήκε στο νοσοκομείο 9 ημέρες αφού τελείωσαν τα γυρίσματα που κάναμε».

«Ήταν τιμή και δέος να σκηνοθετήσω τη Μαίρη Χρονοπούλου, αλλά και όλους τους ηθοποιούς της σειράς», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας, τέλος, το πρόσφατο σχόλιο του συναδέλφου του, Γιάννη Κακλέα, για το Μάρκο Σεφερλή, ο Σωτήρης Τσαφούλιας τόνισε ότι «Με μεγάλη μου χαρά θα σκηνοθετούσα το Μάρκο Σεφερλή, είναι πολύ ταλαντούχος άνθρωπος. Με γεια του με χαρά του, για το σκηνοθέτη που έκανε τη δήλωση, ότι θα προτιμούσε να σκηνοθετήσει αισθησιακή ταινία αντί για το Μάρκο Σεφερλή, δε λέει κάτι ούτε για την αξία του Σεφερλή, ούτε για αυτού που έκανε την δήλωση».