Στον ΣΚΑΪ οι αποφάσεις έχουν ληφθεί για την επόμενη σεζόν και το κανάλι του Φαλήρου ετοιμάζεται να κάνει βουτιά στη μυθοπλασία. Μία από τις παραγωγές που ετοιμάζει είναι η «Στοργή», με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Ναυπλιώτου.

Η «ΣτΟργή» πραγματεύεται την κακοποίηση, το τραύμα που κρύβεται και στην παιδική ηλικία και πολλές φορές ορίζει την ενηλικίωση και την ικανότητά μας να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Σε μια εποχή που η οργή έγινε κίνημα και η ενδοοικογενειακή βία είναι σε έξαρση, χρειάζεται να κατανοήσουμε καλύτερα τη βαθύτερη αιτία του προβλήματος της βίας αλλά και να αποστιγματίσουμε την ψυχοθεραπεία που δεν είναι ταμπού, αλλά ένα μονοπάτι που μπορεί να μας οδηγήσει στην αυτογνωσία, τη λύτρωση και την ισορροπία.

Πρόκειται για τη μεταφορά της τουρκικής σειράς «Kirmizi Oda», της οποίας την προσαρμογή του σεναρίου στα ελληνικά κάνει η Εύα Πανταζή και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρίστος Γεωργίου. Το σενάριο της πρωτότυπης τουρκικής παραγωγής «Kirmizi oda» (Κόκκινο δωμάτιο) βασίζεται σε πραγματικές ιστορίες που περιέχουν ενδοοικογενειακή βία, παιδικά τραύματα, κοινωνική πίεση.

Διαφορετικοί ασθενείς θα βρεθούν στο κέντρο ψυχοθεραπείας για να βρουν λύση στα προβλήματά τους. Εκεί θα τους δέχεται η Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία υποδύεται την ψυχίατρο -ή «Γιατρό» όπως την αποκαλούν όλοιΜαργαρίτα Καλογεροπούλου.

 

ΣτΟργή: Οι ιστορίες

Μία μεσήλικας αποπειράται να αυτοκτονήσει, μία οικονομολόγος μαθαίνει πως όλη της η ζωή είναι ένα ψέμα, μία γυναίκα καριέρας κρύβει κάτω από τα μαύρα της γυαλιά τα μελονικά της μάτια, ένας δυνατός άντρας πιστεύει πως ήρθε η ώρα του θανάτου, ένα κορίτσι παγιδεύεται στο χρόνο, μία νεαρή μητέρα επιτίθεται σ’ έναν άγνωστο. Ένα ζευγάρι διαλύεται εξαιτίας του θυμού. Άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, που έχουν ένα και μόνο κοινό, βρήκαν την οργή μέσα στη στοργή των πιο κοντινών τους ανθρώπων…

Η πλοκή της περιστρέφεται γύρω από διαφορετικές αυτοτελείς ιστορίες:

Μια παντρεμένη γυναίκα με δύο παιδιά και επιτυχημένη καριέρα υποφέρει από ενδοοικογενειακή βία και προσπαθεί να το κρύψει από όλους. Όταν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να χειριστεί άλλο αυτό το πρόβλημα μόνη της, αποφασίζει να πάρει μια επαγγελματική συμβουλή για χάρη των παιδιών της.

Μια μεσήλικη γυναίκα ακολουθεί ένα συντηρητικό τρόπο ζωής. Πίσω από τη μάσκα της σοβαρής και σκληρής προσωπικότητας, κρύβει ένα μυστικό που τη βαραίνει πολύ. Οι γονείς της σκοτώθηκαν μπροστά στα μάτια της και έπρεπε να φροντίσει τα αδέλφια της, παρόλο που ήταν μικρό παιδί. Σε όλη της τη ζωή κρύβει την αλήθεια για τους γονείς της. Κάποια στιγμή όμως σπάει και, μη μπορώντας να αντέξει την πίεση του παρελθόντος της, προσπαθεί να αυτοκτονήσει.

Ένα νεαρό κορίτσι που προέρχεται από μια πλούσια οικογένεια, παρότι είναι έξυπνη και καλή μαθήτρια, υποφέρει σε όλη τη διάρκεια της ζωής της. Έχει μεγαλώσει σε ένα μεγάλο σπίτι χωρίς αγάπη και τρυφερότητα. Η μητέρα της δεν την αποδέχτηκε ποτέ και η ίδια δεν μπορεί να διαχειριστεί το παιδικό της τραύμα.

ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
Όλα τα παραπάνω, μαζί με τις προσωπικές ιστορίες και ζωές των θεραπευτών που προσπαθούν να χειριστούν τα δικά τους προβλήματα, συνθέτουν την πλοκή της φιλόδοξης παραγωγής. Στην πρωτότυπη σειρά ο επιτυχημένος θεραπευτής -στην ελληνική προσαρμογή τον κεντρικό ρόλο κρατάει η Μαρία Ναυπλιώτου έχει μια κλινική και εργάζεται μαζί με δύο ακόμα γιατρούς στο κέντρο. Μία γιατρός-μητρική φιγούρα, που τη συμβουλεύονται και την εμπιστεύονται όλοι. Έχει ενσυναίσθηση, προσπαθεί να κατανοήσει τα προβλήματα των ανθρώπων, δείχνει αληθινή τρυφερότητα, ακουμπάει στις προσωπικότητές τους και δίνει καλές συμβουλές.

Ο άλλος γιατρός ασχολείται με διαφορετικούς ασθενείς από διαφορετικά κοινωνικά και οικονομικά υπόβαθρα. Βλέπει ευάλωτες γυναίκες, άντρες, ακόμη και παιδιά που αναζητούν ψυχολογική θεραπεία. Καθώς ασχολείται με τους ασθενείς στην κλινική, ανακαλύπτει τις διαφορετικές ζωές γυναικών, αντρών και παιδιών που δεν έχουν τύχει ποτέ φροντίδας και προστασίας. Εκείνος προσπαθεί να χειριστεί τα τραύματα και τα προβλήματά τους.

Ενώ διαφορετικοί ασθενείς έρχονται στο κέντρο για να βρουν λύση στα προβλήματά τους και ασχολούνται μαζί τους, οι θεραπευτές προσπαθούν να χειριστούν και τα δικά τους προβλήματα. Η μία γιατρός δεν μπορεί να αποκαλύψει τα συναισθήματά της. Ο γιατρός έχει κάποια προβλήματα στο γάμο του. Εκείνος και η σύζυγός του θέλουν να αποκτήσουν παιδί, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Και η άλλη γιατρός προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να μεγαλώσει τα δίδυμα αγόρια της μόνη της. Οι τρεις τους εργάζονται στην ίδια κλινική και πρέπει να βρουν έναν τρόπο να τα πάνε καλά και μεταξύ τους.