Η Θεία Δίκη θα έρθει και στη σειρά του Alpha, Σασμός αφού λιγοστεύει ο χρόνος για την ελευθερία του Μαθιού. Επιτέλους έρχεται η ώρα να πληρώσει για τον φόνο του Στεφανή! Ο Μανόλης απελευθερώνεται από μέσα του και με τη βοήθεια της Θοδώρας θα καταθέσουν το όνομα του φονιά!

ΟΜανόλης αποφασίζει επιτέλους να πει τι είδε εκείνη την ημέρα του φόνου του Στεφανή. Με την κοπέλα του που τον βοηθά πολύ αλλά και με την  Θοδώρα που βασανίζεται από τις τύψεις για τον θάνατο του Πετρή. Τα δύο αδέλφια ήδη έχουν έρθει κοντά.

Η σχέση τους έχει αλλάξει κι αυτό βοηθάει στο να εξομολογηθεί ο Μανόλης στην αδελφή του το μεγάλο του μυστικό: «Θοδώρα, θέλω να σου μιλήσω», της λέει. «Ξέρω ποιος σκότωσε τον Στεφανή, τον είδα και δεν μίλησα, αλλά τώρα δεν αντέχω άλλο. Εχει γίνει τόσο κακό και ο φονιάς είναι ελεύθερος να κάνει τη ζωή του. Δεν το αντέχω άλλο», της εξηγεί.

Η Θοδώρα τον κοιτάζει σαν χαμένη: «Μίλα μου, επιτέλους. Πες ποιος είναι; Γιατί δεν το έκανες τόσο καιρό, Μανόλη;», τον ρωτάει. «Ο Μαθιός, ο Μαθιός τον σκότωσε! Τον είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Κρύφτηκα να μη με δει και τόσο καιρό φοβόμουν ότι το έχει καταλάβει κι ότι θα με σκότωνε κι εμένα», της λέει με δάκρυα στα μάτια.

Η Θοδώρα τότε σπάει! «Εξαιτίας μας πέθανε ο Πέτρος. Εμείς φταίμε. Εσύ που δεν μίλησες κι εγώ που είπα ψέματα. Αλλά φτάνει τώρα, σήκω, θα πάμε στην αστυνομία να πούμε την αλήθεια. Τώρα, αυτή την στιγμή». Τότε πάνε αμέσως στον αστυνόμο να καταδώσουν τον Μαθιό.

Σασμός: Θα προλάβουν τα δύο αδέρφια;

Η Θοδώρα και ο Μανόλης  φτάνουν κοντά στο αστυνομικό τμήμα για να «καρφώσουν» τον Μαθιό για τον φόνο του Στεφανή! Όμως ανατροπή!  Λίγο πριν κάποιος άλλος έχει παραδοθεί για τον φόνο του Στεφανή. Αυτός ο άλλος είναι ένας κακοποιός με το παρατσούκλι «Αμερικάνος». Τον «Αμερικάνο» τον έχει βάλει στο στόχαστρο για να τον ξεπαστρέψει ο Καραπάνος, ο οποίος έχει δώσει εντολή μέσα από τη φυλακή να τον φάνε οι δικοί του έξω.

Ο «Αμερικάνος» ξέρει ότι είναι εκτεθειμένος στον θάνατο. Για το δικό του καλό και τη δική του προστασία πρέπει να συλληφθεί! Παρουσιάζεται και λέει: «Εγώ τον σκότωσα»!

Τι θα κάνει τότε ο Αντώνης; Θα μάθει τελικά την αλήθεια;