Ο Alpha μέσα στον επόμενο μήνα, πρόκειται να εντάξει στο πρόγραμμά του μία νέα σειρά. Πρόκειται για «Τα Νεοκλασικά», όπου αναβιώνουν αγαπημένα θεατρικά έργα, με την υπογραφή καταξιωμένων αλλά και νεότερων δημιουργών.

Ένα από αυτά που θα δούμε είναι «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» σε διασκευή Χάρη Ρώμα- Άννας Χατζησοφιά και σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, με τον τελευταίο να κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Θόδωρου.

Στο πλευρό του θα βρίσκονται η Φαίη Ξυλά, Λευτέρης Ελευθερίου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Αντώνης Κρόμπας, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου κ.α. ενώ στη σειρά πρόκειται να δούμε και τον Χάρη Ρώμα σε ένα ρόλο έκπληξη.

Από κει και πέρα, όσον αφορά στην ιστορία, ο Θόδωρος, για να μπορεί να καλύπτει στη σύζυγο του τις ερωτοδουλειές του, έχει επινοήσει έναν φανταστικό φίλο από την Πάτρα, τον Λευτεράκη. Μέχρι που μία μέρα εμφανίζεται στην πόρτα του με σάρκα και οστά. Ο Λευτεράκης γνωρίζει τα πάντα για τον Θόδωρο, ενώ ακόμα και μία οικογενειακή φίλη αναγνωρίζει τον Λευτεράκη και τον χαιρετάει εγκάρδια!

Ο Θόδωρος στην αρχή τρελαίνεται. Στο τέλος όμως ανακαλύπτει ότι όλα αυτά αποτελούν φάρσα της γυναίκας του.

Ο Alpha πρόκειται ουσιαστικά να πατήσει στον ελληνικό κινηματογράφο που θεωρείται μία σίγουρη επιτυχία. Βάζει μάλιστα στην εξίσωση σημαντικά συγγραφικά ονόματα. Τα «Νεοκλασικά» θα βασίζονται σε μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου, οι οποίες θα μετουσιωθούν σε μια πιο σύγχρονη μορφή.

Οι ταινίες όπως «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Υπάρχει και φιλότιμο» ή τα «Κίτρινα Γάντια» πρόκειται να διασκευαστούν. Το σενάριο αλλά και η οπτική θα μείνουν ίδια  αλλά θα υπάρχει μία διαφοροποίηση στους ρόλους.