Η δίκη του Αστέρη για τη δολοφονία του Πετρή παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη δικαστική αίθουσα και στον αγώνα την πολιτικής αγωγής αλλά και της υπεράσπισηςτου Αστέρη. Η πρώτη συνάντηση της Αργυρώς με τον τελευταίο πραγματοποιείται και τα συναισθήματά τους είναι έντονα αλλά και μπερδεμένα.

Ο Αστέρης ακούει την κατάθεσή της και συνεχίζει να θέλει να τιμωρήσει τον εαυτό του για τον πόνο που νιώθει εξαιτίας του. Ωστόσο, έκπληξη προκαλεί σε όλους πως ο Μανόλης καλείται να καταθέσει ως μάρτυρας κάποιων γεγονότων. Από την άλλη, ο Αστέρης δείχνει παραιτημένος και υπομένει στωικά τις εξελίξεις. Η οικογένειά του όπως και η Στέλλα εναποθέτουν όλες τις ελπίδεςγια να γλιτώσει την καταδίκη σε εκείνον.

Από εδώ και πέρα, η μόνη σωτηρία θα είναι η απολογία του. Καθώς οι ελπίδες λιγοστεύουν, η αναζήτηση της Σεμίνας μοιάζει η μόνη ελπίδα για να έρθει η ανατροπή. Η μέρα της απολογίας του Αστέρη φτάνει και οι δύο οικογένειες βρίσκονται σε μεγάλη ένταση και όλοι αναρωτιούνται αν θα συνεχίσει να κρατάει την ίδια στάση.’Οσα λέει, όμως, προς μεγάλη απογοήτευση των δικών του ανθρώπων, τον οδηγούν στην οριστική καταδίκη και στην τιμωρία. Η Στέλλα, όμως, δεν έχει βγάλει το τελευταίο της χαρτί.

Η Σεμίνα εμφανίζεται στο δικαστήριο έτοιμη να καταθέσει όσα είδε την ημέρα του θανάτου του Πετρή στο βουνό. Η παρουσία της στη δικαστική αίθουσα προκαλεί αναστάτωση στην οικογένεια του Πετρή, ενώ εκείνος που κατάφερε να τη βρει είναι ο Καραπάνος, σε συνεργασία με τη Στέλλα.

Η κατάθεση της Σεμίνας πέφτει σαν βόμβα στο δικαστήριο, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Η Αργυρώ δεν μπορεί να πιστέψει όσα ακούει και βρίσκεται σε σύγχυση. Μάλιστα, προβαίνει σε μία κίνηση εναντίον της Σεμίνας, που δεν περιμένει κανείς, και της επιτίθεται.

Επικρατεί πανικός στη δικαστική αίθουσα, ενώ η δίκη διακόπτεται για λίγο. Ο Σταύρος σπεύδει στην Κρήτη προκειμένου να βρεθεί κοντά στην Αργυρώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ η’Ασπα προσπαθεί να κατευνάσει την οργή του Άγγελου για τη Σεμίνα. Αντίθετα, η Μαρίνα συνεχίζει να δείχνει ψύχραιμη, αν και είναι διχασμένη με όσα ακούει, μιας και όσα ήξερε μέχρι τώρα ανατρέπονται.

Οι δύο πλευρές ακονίζουν τα βέλη στη φαρέτρα τους, καθώς η δίκη πλησιάζει στο τέλος της στη σειρά του Alpha. Πολιτική αγωγή και υπεράσπιση ετοιμάζονται να εξετάσουν τη Σεμίνα, σε μία μάχη που θα έχει μόνο έναν νικητή…

Σασμός: Αποκαλύπτεται ο Άγγελος!