Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας στη Ρούλα Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με τη δικογραφία και τα έως τώρα στοιχεία, η άτυχη 9χρονη βρήκε τραγικό θάνατο από την χορήγηση τοξικής ουσίας. Όπως προκύπτει η oυσία που χορηγήθηκε στο παιδί λέγεται κεταμίνη και προκαλεί τον θάνατο σε 5 με 20 λεπτά.

Η ουσία κεταμίνη, ανακαλύφθηκε το 1962 στη Μεγάλη Βρετανία και είναι ένα ισχυρό αναισθητικό ναρκωτικό. Στον σκληρό πόλεμο του Βιετνάμ, η κεταμίνη χρησιμοποιήθηκε σαν αναισθητικό για τους τραυματισμένους Αμερικάνους στρατιώτες. Στη συνέχεια η ουσία έπαψε να χρησιμοποιείται από τους γιατρούς επειδή διαπιστώθηκε ότι καταστρέφει το ουροποιητικό σύστημα και συγκεκριμένα την ουροδόχο κύστη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα

Η Ελλάδα παρακολουθεί εδώ και μήνες αυτή την υπόθεση. Η έκφραση «με κομμένη την ανάσα» πραγματικά αποτυπώνει τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό. Πρωταγωνιστές η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης. Ένα ζευγάρι που έθαψε ΤΡΙΑ παιδιά γιατί όπως είπαν «πέθαιναν». Ο ένας συγγενής έκοβε το χέρι του, ο άλλος το έβαζε στη φωτιά.

Κάθε μέρα στα Μέσα Ενημέρωσης παρακολουθούσαμε μία όχι απλά θλιβερή αλλά μία ιστορία θρίλερ. Όλοι τόσο σίγουροι ότι το έκανε «η μάνα». Φοβόμασταν και να το ξεστομίσουμε. Ντρεπόταν ο κόσμος αλλά όχι ο υπεύθυνος.

Είναι δεδομένο πως το επόμενο διάστημα στην δικογραφία του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας θα συνενωθούν και οι δύο άλλες δικογραφίες που αφορούν τους θανάτους των αδελφών της, της 3χρονης Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επεσήμανε τη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίο, σύμπτωμα που τώρα οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης.

Δείτε όλες τις εξελίξεις ΕΔΩ .