Ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου), ίσως, ο καλύτερος γενικός χειρουργός της Ελλάδας στη σειρά Ο Όρκος. Είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας σ’ έναν ευτυχισμένο γάμο με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχουν αποκτήσει μια πανέξυπνη κόρη, τη Μελίνα (Μαρία Σιαράβα).

Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει το βράδυ των γενεθλίων του, στην εφημερία του, όταν του φέρνουν νεκρές, από τροχαίο, τη γυναίκα του και την κόρη του, οι οποίες βρίσκονταν πολλές ώρες αβοήθητες στον δρόμο. Ο Άγγελος τα χάνει όλα μέσα σε μια νύχτα: την οικογένειά του και την πίστη του. Αυτό τον οδηγεί στην άρνηση της πραγματικότητας αλλά και της ζωής. Φεύγει από το νοσοκομείο, απομονώνεται στο πατρικό του στη λίμνη. Παραιτείται…

Ο Όρκος επόμενα επεισόδια: Όλα αλλάζουν

Η Πάτι στη σειρά της ΕΡΤ καταγγέλλει στην αστυνομία το περιστατικό με τον Χρήστο. Η Χλόη με τον Μιχάλη έρχονται σε ρήξη, καθώς εκείνη ανακαλύπτει τις βαθύτερες ανάγκες της. Ο Γρηγόρης ζητάει τη συνεργασία του Λινάρδου και εκείνος του κλείνει ένα ραντεβού. Ο Άγγελος συνεχίζει την έρευνα για τον άστεγο με το τρίκυκλο, με τη βοήθεια πια του Σάλβα, ο οποίος τον οδηγεί σε έναν άνθρωπο που μπορεί, πραγματικά, να τον βοηθήσει.
Ο Άγγελος είναι πάλι εξαφανισμένος και αυτό θυμώνει τον Παύλο. Η Κλέλια προσεγγίζει την Αλέκα προσπαθώντας να την πείσει να μη συζητάει με τον Άγγελο το θέμα της εξαφάνισης της κόρης της, Μιράντας. Η ομάδα έχει βγει στον δρόμο για δράση. Μία λάθος επιλογή του Στέφου θα τον θέσει εκτός δράσης, και θα τον αφήσει μόνο κι αβοήθητο στον δρόμο, ενώ η ομάδα θα βιώσει το πιο θλιβερό περιστατικό τής μέχρι τώρα πορείας της, ανήμπορη να βοηθήσει. Οι ζωές όλων δεν θα είναι ίδιες ύστερα από αυτό.