Η νέα σειρά της ΕΡΤ, Ο Όρκος είναι ένα συγκλονιστικό σύγχρονο υπαρξιακό δράμα αξιών με αστυνομική πλοκή, σε σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου και σενάριο Τίνας Καμπίτση. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Στάνκογλου και Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους ενώ υπάρχει και μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών. Πρόκειται για μία σειρά 36 επεισοδίων, που προβάλλεται κάθε Σάββατο, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Ο Όρκος- Εμπλοκή;

Η Χλόη αποφασίζει να πάρει τη ζωή στα χέρια της και να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες. Η ομάδα αναλαμβάνει δράση για πρώτη φορά, όμως ο δρόμος δεν είναι έτοιμος να τους δεχτεί. Ούτε και ο Φάνης όμως είναι έτοιμος για τον δρόμο. Το γεγονός αυτό τον φέρνει σε κόντρα με τον καθηγητή του. Παύλο. Ο Άγγελος συνειδητοποιεί ότι ο φάκελος 40, που περιέχει στοιχεία της υπόθεσης της εξαφανισμένη κοπέλας, Μιράντας Αλυφαντή, λείπει και το γραφείο της Ηρώς έχει παραβιαστεί στο παρελθόν. Η γραμματέας της Ηρώς (Αντρια) δηλώνει άγνοια για όλα. ενώ η πληροφορία ότι μια νέα δικηγόρος (Κλέλια) έχει αναλάβει την υπόθεση την εξαφάνιση περιπλέκει τα πράγματα.

 

Ο Άγγελος επισκέπτεται το συνεργείο με το μισοδιαλυμένο αμάξι την Ηρώς προκειμένου να βρει κάποιο στοιχείο. Ο Φάνης στενοχωρημένος από τη συμπεριφορά του Παύλου, ανοίγει την καρδιά του στην Πάτι. Ο Άγγελος κάνει μια πρόταση στον Σάλβα, που θα του αλλάξει τη ζωή, όσο ο Φάνης διεκδικεί ξανά τη θέση του στην ομάδα, κρυφά από την Ήβη. Η Χλόη δίνει στον Μιχάλη μια δεύτερη ευκαιρία. ενώ ο μηχανικός του αυτοκινήτου δίνει μια πληροφορία στον Άγγελο, που επιβεβαιώνει τις υποψίες του ότι το ατύχημα την Ηρώς δεν ήταν τροχαίο.