Η σπουδαία σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, Κόκκινο Ποτάμι, που θα προβληθεί από τη νέα σεζόν στο OPEN, επιστρέφει για να ολοκληρώσει μια ιστορία που εξελίσσεται πλέον σε μια σημαδιακή περίοδο για την Ελλάδα. Μετά τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, οι πρόσφυγες προσπαθούν να χτίσουν μια νέα ζω στη μητέρα πατρίδα… Πολλοί από αυτούς καταφεύγουν στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσά τους και η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση), η οποία όμως φτάνει στην πόλη από το Παρίσι. Εκεί είχε βρει καταφύγιο, καταφέρνοντας να γλιτώσει τη ζωή τη δική της αλλά και του γιου της από την οργή των Τούρκων.

Τώρα, έρχεται στην Ελλάδα με μόνη έννοια να βρει ξανά τον Μίλτο, αγνοώντας φυσικά ότι ο μεγάλος της έρωτας βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια των εχθρών… Σύμμαχός της σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι ο Δημοσθένης Μαντάς (“Ομηρος Πουλάκης), ένας νεαρός γιατρός που θα τη βοηθήσει να σώσει το παιδί της και, γοητευμένος από τη δύναμη και την τόλμη της, Θα αποφασίσει να μείνει πλάι της στα δύσκολα.

Από την πρώτη τους συνάντηση, γίνεται ξεκάθαρο ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι θα ζήσουν πολλά μαζί. Η Ιφιγένεια, βέβαια, έχει βαθιά ριζωμένο μέσα στην καρδιά της τον Μίλτο, κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι αποφασισμένη να τον βρει ξανά, να ενώσει την οικογένειά τους και να ζήσουν επιτέλους μαζί με το γιο τους ελεύθεροι στην Ελλάδα. Όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και η συνειδητοποίηση του τέλους του αγαπημένου της Θα τη συγκλονίσει. 0 Δημοσθένης, κρυφά ερωτευμένος μαζί της, την έχει ήδη συνοδεύσει στα βάθη της Τουρκίας και Θα σταθεί βράχος στο πλευρό της. Σιγά σιγά, την ώρα που γύρω τους ο κόσμος όλος αλλάζει και ο ελληνισμός της Σμύρνης οδηγείται στον ξεριζωμό, η δική τους σχέση δυναμώνει, εξελίσσεται και καταλήγει σε ένα μεγάλο έρωτα, ο οποίος μοιάζει να αναγεννά και τους δυο μέσα από τις στάχτες που μαζεύονται γύρω τους…