Στροφή 180 μοιρών έχει κάνει ο χαρακτήρας του Γεράσιμου στο Μαύρο Ρόδο και από το καλό παιδί με το αγγελικό πρόσωπο, έχει μεταμορφωθεί σε διάολο από τον αρρωστημένο έρωτά του για την Ελισάβετ. Ο νεαρός δεν έχει σκοπό να αφήσει ποτέ την κοπέλα να ευτυχήσει με τον Πέτρο και θα κάνει το πάντα για να το πετύχει αυτό. Ακόμα κι αν χρειαστεί νο βάψει ξανά τα χέρια του με αίμα για χάρη της. Για την ώρα όμως, χρησιμοποιεί κάθε μέσο προκειμένου να τη φέρει πίσω στο μοναστήρι και να μείνει, μακριά από τον Πέτρο. Για να το πετύχει αυτό επιστρατεύει την αδίστακτη Κασσιανή και η ιστορία παίρνει πια άλλη τροπή.

Όλα θα αρχίσουν από την απόφαση της Ελισάβετ να πάει με τον πατέρα της στην Πάτρα. Ο Γεράσιμος που το μαθαίνει σπεύδει εκεί και όταν την αντικρίζει με κανονικά ρούχα και όχι με τα ράσα καταλαβαίνει πως τη χάνει από τη ζωή του.

Κάτι που δεν θα επιτρέψει και δεν καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Από την άλλη η Ελισάβετ αρχίζει να βλέπει πως είναι να ζει κανείς στον έξω από το μοναστήρι κόσμο. Και φυσικό ο Πέτρος παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Κι ενώ η Ελισάβετ και ο Πέτρος περνάνε καλά, ο Γεράσιμος πάει ξανά στην Πάτρα και όταν τους βλέπει μαζί χαντακώνεται. Ζητάει από την Ελισάβετ να μιλήσουν ιδιαιτέρως.

Της λέει ότι δεν μπορεί να την καταλάβει και ότι δεν την αναγνωρίζει. Η ίδια του απαντά ότι εκείνη θα αποφασίσει τι θα κάνει και του ζητά να φύγει.

Εκείνος πριν φύγει της λέει ότι εκείνος θέλει μόνο το καλό της και της το έχει αποδείξει και με αυτό που έκανε στο παρελθόν. Η Ελισάβετ νιώθει ενοχικά, ενώ ο Πέτρος που κρυφάκουγε τη ρωτάει ευθέως τι είχε κάνει ο Γεράσιμος για εκείνη στο παρελθόν. Ομως δεν του αποκαλύπτει το παραμικρό. Επιστρέφοντας στο χωριό στην Πάτρα, ο Γεράσιμος θα αναστατώσει τη Φιλαρέτη την Αυξεντία, δηλώνοντάς τους πως πρέπει να φέρουν την Ελισάβετ άμεσα πίσω στο μοναστήρι.

Η Κασσιανή που το μαθαίνει του λέει ότι μπορεί εκείνη να την φέρει πίσω αρκεί να κάνει ο Γεράσιμος κάτι για εκείνη. Ο Γεράσιμος αποφασίζει να συνεργαστεί μαζί της με κάθε τίμημα.

 

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA

 

Μαύρο Ρόδο: Η Όλγα «τελειώνει» την Πολυξένη-Την καρφώνει στον Θέμη!