Οταν η Ελισάβετ στο Μαύρο Ρόδο, σε έξαλλη κατάσταση είδε τις φωτογραφίες του Πέτρου με τους φίλους του που είχαν μεταμφιεστεί σε καλόγριες, ζητάει από την Αυξεντία να επιστρέψουν πίσω στο μοναστήρι, αποφασισμένη πως η κοσμική ζωή δεν είναι για εκείνη.

Από την άλλη, όταν ο Πέτρος το ανακαλύπτει, προσπαθεί με κάθε τρόπο να επικοινωνήσει μαζί της, αλλά μάταια. Εκείνη δεν θέλει να τον δει ποτέ ξανά! Σε αντίθεση με τον Πέτρο, ο Γεράσιμος πετάει από τη χαρά του που επιτέλους θα έχει ξανά κοντά του την Ελισάβετ. Μέσα σε όλα, η Αλεξία αναλαμβάνει να κάνει τον πυροσβέστη ανάμεσα σε Ελισάβετ και Πέτρο και να τους τα ξαναβρεί. Τα πράγματα θα πάρουν σύντομα άλλη τροπή…

Κι ενώ η Ελισάβετ παλεύει να ξεχάσει τον Πέτρο, η Θεοδότη της εξιστορεί τη δική της ιστορία αγάπης που έζησε και το πώς ο έρωτας την κατέστρεψε και την οδήγησε στον μοναχισμό. Η Ελισάβετ τρέμει με όσα ακούει! Τη ρωτάει αν τελικά ο έρωτας φέρνει μόνο πόνο και η Θεοδότη απαντά πως στη δική της περίπτωση ναι. Αλλά δεν είναι όλες ίδιες γι αυτό και πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά της!

Η πίεση όλων αυτών των ημερών και όσων έζησε η Ελισάβετ, την αρρωσταίνουν βαριά! Ο πυρετός ανεβαίνει επικίνδυνα και η ίδια παλεύει να κρατήσει δυνάμεις και να γίνει καλά. Στο μεταξύ, η Αλεξία αποφασίζει να πάει να τη συναντήσει και να της μιλήσει και για τον Πέτρο, αλλά όταν μπαίνει στο κελί της τη βρίσκει πεσμένη στο έδαφος να έχει χάσει τις αισθήσεις της. Τρέχει ο Γεράσιμος και μαζί παλεύουν να τη συνεφέρουν.

Η Ελισάβετ είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και τελικά τη μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Στο μεταξύ, ο Πέτρος αδημονεί να μιλήσει με την Αλεξία και να μάθει τι συμβαίνει στο μοναστήρι, αλλά εκείνη δεν απαντάει στα τηλέφωνα και αυτό τον ανησυχεί.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί κάνουν μια σειρά εξετάσεων στην Ελισάβετ και το νέο που μεταφέρουν στα δικά της άτομα που περιμένουν υπομονετικά, προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα. Τους ανακοινώνουν ότι είναι έγκυος και αυτός που τα χάνει είναι φυσικά ο Γεράσιμος!

Ομως και η αρχική αντίδραση της Ελισάβετ δεν θα είναι αυτή που θα περίμενε κανείς, καθώς βρίσκεται σε σοκ και το πρώτο πράγμα που ζητάει είναι να μην το μάθει ο Πέτρος!

 

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA

 

Όλες οι ειδήσεις

Ο Παράδεισος των Κυριών: Σε σοκ η Όλγα-Έτσι τελειώνει τον Αποστόλη η Ειρήνη

Ο νέος Χάμες που μετράει μέρες στο λιμάνι

Αυτός είναι ο πρώτος Σασμός: Μαθιός και Παύλος συνεργάζονται!