Ο Μανώλης με την Ευτυχία στο Μαύρο Ρόδο αγωνιούν για τον γιο τους και προσπαθούν να τον πείσουν να δεχτεί να τον εξετάσει ο γιατρός. Αν και αρχικά το αρνείται πεισματικά, σύντομα ο Γεράσιμος καταλήγει σε νευρολογική κλινική. Μέσα στο παραμιλητό του, όμως, θα αρχίσει να λέει φοβερές αλήθειες… Η Πολυξένη, από την άλλη, ομολογεί στον έκπληκτο Θέμη πως η Ελισάβετ περιμένει το παιδί του γιου του. Στο μεταξύ, η Φιλιαρέτη προσπαθεί να πείσει την Ελισάβετ να φύγει από το μoναστήρι και να ακολουθήσει τον Πέτρο, ενώ η νεαρή κοπέλα βάζει τον πατέρα της να ορκιστεί ότι δεν θα πει στον Πέτρο την αλήθεια.
Αφού μαθαίνει για την εγκυμοσύνη της Ελισάβετ, ο Πέτρος αποφασίζει να την αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσώπο, εκείνη όμως τον σοκάρει με την παγερή στάση της. Σύντομα η επιμονή του να την ξαναδεί οδηγεί σε ένα φοβερό ατύχημα…

Ο Βίκος ζητά από τη Θάλεια να τον ενημερώνει διαρκώς για τα σχέδια του Καστρινού εναντίον του. Παρά τις προσπάθειες της Ελισάβετ, ο Πέτρος μαθαίνει συγκλονισμένος πως η αγαπημένη του είναι έγκυος και ετοιμάζεται να πάει εσπευσμένα στη Γερακιανή. Η Κασσιανή εξοργίζεται όταν αντιλαμβάνεται ότι η Ελισάβετ βρίσκεται ακόμα στη μονή.

Ο Καστρινιός μαζί με τον Λουκά στήνουν ενέδρα στον Βίκο. Ο Σταυρίνος βρίσκει επιτέλους στοιχεία που συνδέουν τον αδελφό του με την επίθεση στη μάντρα και ταράζεται. Παίρνει στα χέρια του το γράμμα που άφησε ο μοναδικός μάρτυρας του ατυχήματός του με τη μηχανή.

Ο Γεράσιμος είναι σε έξαλλη κατάσταση. Συνεχίζει να μιλάει, μπροστά στον Σαράντο, για το ότι είδε τον Διακοσάββα μέσα στο δωμάτιό του και του αποκαλύπτει τις τελευταίες λέξεις του πατέρα του. Η Ευτυχία, που βρίσκεται διαρκώς στο πλάι του, προσπαθεί να τον ελέγξει .. . Η συνάντηση του Πέτρου και της Ελισάβετ είναι καταστροφική. Ο Πέτρος συνειδητοποιεί ότι στέκει παγερή απέναντί του, ακόμα και όταν τον βλέπει να καίγεται… Ο Θέμης πηγαίνει στη Γερακιανή για να ανακοινώσει στη Φιλαρέτη τα αποτελέσματα από το τεστ DNA για τον γιο της. Στο μεταξύ, η επιμονή του Πέτρου να συναντήσει ξανά την Ελισάβετ θα προκαλέσει ένα τρομακτικό ατύχημα… Η Ελισάβετ μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αιμορραγία και κίνδυνο να χάσει το μωρό της. Η Κασσιανή σκαρφίζεται ύπουλους τρόπους για να διώξει τη δόκιμη από το μοναστήρι, ενώ η Φιλαρέτη κρατάει στα χέρια της την απάντηση των εξετάσεων του DNA.

 

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA

Όλες οι ειδήσεις

Αρένα: Ο Πάτερ Αντώνιος σπάει τη σιωπή του στη Μαρία Αναστασοπούλου

Απίστευτη παραγγελία 50 μπέργκερ στις 3 τα ξημερώματα, έγινε viral! (vid)

OPEN, MEGA, ΑΝΤ1: Ολική ανατροπή για τις ψυχαγωγικές εκπομπές