Ο Παράσχος απειλεί τον Δαμαλά για λογαριασμό του Βίκου στο Μαύρο Ρόδο αλλά οι υποψίες του Θέμη για τον ρόλο του Παράσχου ολοένα και μεγαλώνουν μέχρι που τον πιάνει στα πράσα να τον προδίδει.

Συγκεκριμένα, τον πιάνει να μιλάει κρυφά στο τηλέφωνο με τον Βίκο. Του λέει ότι τόσα χρόνια τον είχε κοντά του κι αυτός του έσκαβε το λάκκο και τελικά πιάνονται στα χέρια!

Η αναμέτρηση των δύο αντρών είναι σκληρή και ο Παράσχος αναγκάζεται να παραδεχτεί όλη την αλήθεια για το διπλό του παιχνίδι. Του λέει ότι ο Βίκος είναι το αφεντικό του και τον έριξε δίπλα του για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να γίνει το δεξί του χέρι!

Ο Θέμης δεν μπορεί να πιστέψει στα αυτιά του αλλά ο Παράσχος του αποκαλύπτει και για πρώτη φορά τον λόγο για τον οποίο θέλει να εκδικηθεί τον Καστρινό και που αφορά στην οικογένειά του. Στη συνέχεια εκείνος συναντάει τον Βίκο και του λέει όσα έγιναν. Ωστόσο εκείνος γίνεται έξω φρενών όταν του λέει ότι δεν θα άντεχε άλλο! Ο Βίκος είναι τόσο θυμωμένος που ο Παράσχος φοβάται ότι θα τον σκοτώσει!

Μαζί με όλα αυτά που συμβαίνουν με τον Παράσχο και τον Καστρινό, ο Βίκος ανακρίνει τον Ζαμάνο, προσπαθώντας να του αποσπάσει πληροφορίες για την εντολή που έδωσε στο Θέμη. Του λέει ότι δε θα βγει ζωντανός και τον ρωτάει τι είπε στον Θέμη!

Τότε ο Ζαμάνος αναγκάζεται να του πει την αλήθεια: «Του είπα να σε βγάλει από τη μέση και μάλιστα του έδωσα και ανταλλάγματα, αλλά δεν δέχτηκε», αποκαλύπτει. Ο Βίκος προβληματίζεται και ζητάει από τη Θάλεια να βάλει κοριό στο γραφείο του Καστρινού για να μαθαίνει από πρώτο χέρι τα σχέδιά του, τώρα που ο Παράσχος έφυγε. Ο Θέμης υπόσχεται στη Φιλαρέτη ότι θα ξεδιαλύνει προσωπικά την εμπλοκή του Ζαμάνου στην υπόθεση του παιδιού της.

«Θα φροντίσω νο ξεδιαλύνω την εμπλοκή του Ζαμάνου στην εξαφάνιση του παιδιού σου! Θα βρούμε το παιδί σου, δεν θέλω να απογοητεύεσαι! Μόλις βρω στοιχείο Θα έρθω στο μοναστήρι να σε συναντήσω».

Ο Βίκος ταράζεται με όσα ακούει και αποφασίζει να πάει στο μοναστήρι για να συναντήσει τη Φιλαρέτη και την εμπλοκή της στην όλη υπόθεση! Η αποκάλυψη του μυστικού για την πραγματική τους σχέση ολοένα και πλησιάζει να βγει στο φως.

 

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA