Στο MEGA και, μάλιστα, σε περίοπτη θέση στην prime time κλειδώνει το «Μαύρο ρόδο». Η σειρά, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Έλενας Καπλάνη και αφορά το δiλημμα μιας νεαρής μοναχής όταν συναντά τον έρωτα, «περιπλανήθηκε» για δύο μήνες μεταξύ ΣΚΑΪ και MEGA και τελικά καταλήγει στο κανάλι της Συγγρού μετά από συμφωνία του σταθμού με την JK Ρroοdυctiοns του Γιάννη Καραγιάννη. Στόχος του ΜEGA είναι να χτίσει ένα δυνατό back-to back πρόγραμμα με δυνατές σειρές στην prime time.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «Μαύρο ρόδο» προορίζεται για μετάδοση αμέσως μετά τη «Γη της ελιάς», στις 22:30, για τέσσερις φορές την εβδομάδα. Στη σειρά θα πρωταγωνιστούν ο Λεωνίδας Κακούρης και η Κατερίνα Διδασκάλου, που ενώνονται και πάλι μετά την εξαιρετική τους συνύπαρξη στις «Άγριες μέλισσες».

Μαύρο Ρόδο: Η υπόθεση

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται μία καλόγρια, η αδελφή Ελισάβετ, η οποία επιστρέφει στο πατρικό της. Εκεί, καλείται να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τον έρωτα που ξυπνάει μέσα της στο πρόσωπο του Δημήτρη ή αν θα παραμείνει αφοσιωμένη στον δρόμο του Θεού, που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη σειρά αποτέλεσε το μήλον της έριδος για τρία κανάλια. Συγκεκριμένα, για το MEGA, τον ALPHA και τον ΣΚΑΪ, με το πρώτο τελικά να την «κλειδώνει» για το νέο πρόγραμμά του.