Την πρώτη τους ομαδική δοκιμασία έξω από την κουζίνα του MasterChef είχαν η Κόκκινη και η Μπλε ομάδα. Συγκεκριμένα οι επίδοξοι μάγειρες του Star κλήθηκαν να μαγειρέψουν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες φαγητών. Πρόκειται για φαγητά που αφορούν την παραδοσιακή κουζίνα, παρουσιάζοντας σε κάθε κατηγορία ένα πιάτο στην παραδοσιακή του μορφή και ένα πιάτο σε μια πιο εξελιγμένη γαστρονομική προσέγγιση.

Καλεσμένος των τριών κριτών, Πάνου Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλου ήταν ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Οι δυο ομάδες του ριάλιτι μαγειρικής του Star  δημιούργησαν με αγάπη και μεράκι τα πιάτα τους και στη συνέχεια τα παρουσίασαν στους κριτές.

Στο MasterChef ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Πάνος Ιωαννίδης παρακολουθούσαν με προσοχή τα εύστοχα σχόλια του Ηλία Μαμαλάκη.

«Πάντως γενικά σας βρίσκω πολύ αυστηρούς. Ιδιαίτερα τον Σωτήρη» σχολίασε ο Ηλίας Μαμαλάκης.

«Είμαι αυστηρός και με μένα και στα μαγαζιά όταν συναντιόμαστε και λέμε τι θα κάνουμε και δοκιμάζουμε μέχρι να καταλήξουμε κάπου. Ναι δεν ξέρω τι να πω σε αυτό», απάντησε ο κριτής του ριάλιτι μαγειρικής.

«Μπορεί στο 22 να γίνεις καλύτερος άνθρωπος», τον πείραξε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

«Αυστηρός είπε ο κύριος Ηλίας δεν είπε ότι είμαι κακός άνθρωπος», του απάντησε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

«Είσαι υπερβολικός τώρα», σχολίασε ο Ηλίας Μαμαλάκης στον Λεωνίδα κουτσόπουλο, προσθέτοντας: «Σας βλέπω και σας χαίρομαι»

Τέλος ο γνωστός σεφ αποκάλυψε ότι τρώει όσπρια τρεις φορές την εβδομάδα και θα είναι αυστηρός με τα πιάτα.