Η Μυρτάλη δείχνει να περνάει καλά στη σειρά Η Γη της Ελιάς με τον Νικήτα και αποφασίζει να τον γνωρίσει στους δικούς τηs ανθρώπουs. Ωστόσο η Ιουλία πέφτει από  τα σύννεφα όταν τηs συστήνει τον Νικήτα ως τον καινούριο τηs «φίλο», γιατί δεν y μπορεί να πιστέψει πως ξεπέρασε τόσο εύκολα τον Στέφανο. Λίγο αργότερα η Μυρτάλη με τον Νικήτα πηγαίνουν στο σπίτι του Ιάκωβου για φαγητό, ο οποίος του υποδέχεται ιδιαίτερα ζεστά.

Στο μεταξύ, στη σειρά του Mega η Μαργαρίτα πιάνει τον Νικήτα και του λέει τα πάντα για τον Αλέξη. Του εξηγεί ότι έχει πολλά προβλήματα υγείας και ότι έχει νοσηλευτεί κατά το παρελθόν. Την επόμενη μέρα ωστόσο ο Αλέξηs βλέπει από μακριά τον Νικήτα με μία κοπέλα, τουs κοιτάζει επίμονα γιατί η κοπέλα κάτι του θυμίζει. Όμωs δεν είναι βέβαιοs ότι πρόκειται για τη Μυρτάλη. Φυσικά τα οράματα συνεχίζονται με τη Μυρτάλη να μπαίνει μέσα στο μυαλό του και τον κατευθύνει, ενώ η ψυχική του κατάσταση όλο και επιβαρύνεται.

 

Την ίδια στιγμή η Μαργαρίτα προσπαθεί να μπει στο σπίτι του Αλέξη και διαπιστώνει ότι ο γιος τηs έχει αλλάξει κλειδαριά. Οταν τον βλέπει, έξαλλη, του ζητάει τον λόγο. Ο καβγάs δεν αργεί να φουντώσει ανάμεσά τουs. Μετά από αυτή τη σκηνή ο Αλέξηs, για να ρίξει στάχτη στα μάτια τηs μητέραs τους, τηs δίνει τα νέα κλειδιά του σπιτιού του κι απολογείται για την πρόσφατη συμπεριφορά του.

Η Γη της Ελιάς: Ο Αλέξης τρελαίνεται και σκοτώνει τον αδερφό του!

Ωστόσο η κατάστασή του όσο πάει και χειροτερεύει, μέχρι τη στιγμή που μαθαίνει τη σχέση τηs Μυρταληs μετον αδελφό του.

Τότε είναι που γίνεται η μεγάλη έκρηξη μέσα του. Θεωρεί τον Νικήτα προδότη, ότι ήρθε για να του αρπάξει τη μεγάλη του αγάπη. Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτός ήταν η σκοπός του και αισθάνεται ακόμα πιο πληγωμένοs γιατί ο άνθρωποs που του έκανε κακό είναι ο ίδιοs του ο αδελφόs. Έτσι τον πιάνει μια ακόμα μεγάλη κρίση, όπου «βλέπει» και πάλι τη Μυρτάλη να του λέει να τον βγάλει από τη μέση!

Ο Αλεξηs τρελαίνεται και όπως ακριβώs έκανε με τη Μάρθα, σκοτώνει τον ίδιο του τον αδελφό. Οι τύψειs και οι ενοχές όμως δεν θα τον αφήσουν όnωs στην περίπτωση της Μάρθας να συνεχίσει τη ζωή του. Τα χειρότερα δυστυχώς έρχονται…