Οι δυο ομάδες είναι έτοιμες για τη νέα Ομαδική Δοκιμασία, που θα είναι και η πρώτη εξωτερική δοκιμασία για το MasterChef 2022.

Η Αναστασία Ντμιτρούκ ήταν εκείνη που αποχώρησε στην πρώτη δοκιμασία αποχώρησης αυτής της εβδομάδας, αφήνοντας την κόκκινη ομάδα να μετρά ήδη ένα μέλος λιγότερο.

 

Αλλά και ο Χριστόφορος Κατσιάνας, μετά την επιστροφή του στον διαγωνισμό, δεν ανήκει σε κάποια ομάδα ακόμα.

Ο Βασίλης Μπόλλος, ήταν ο νικητής του Tεστ Δημιουργικότητας στο ριάλιτι μαγειρικής του Star, κερδίζοντας όχι μόνο τη μόνιμη κάρτα ασυλίας αλλά και τα πλεονεκτήματα σε αυτή την Ομαδική Δοκιμασία και είναι εκείνος που καλείται να τα διαχειριστεί.

Η θεματική εβδομάδα συνεχίζεται και οι δυο ομάδες καλούνται να μαγειρέψουν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες φαγητών, άμεσα συνδεδεμένες με την παραδοσιακή κουζίνα, παρουσιάζοντας σε κάθε κατηγορία ένα πιάτο στην παραδοσιακή του μορφή και ένα πιάτο σε μια πιο εξελιγμένη γαστρονομική προσέγγιση. Η δοκιμασία απαιτεί γνώση της παράδοσης αλλά και φαντασία, δημιουργικότητα, έμπνευση, για την εξελιγμένη εκδοχή κάθε πιάτου.

Καλεσμένος των τριών chef κριτών, Πάνου Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, για να δοκιμάσει και να κρίνει τις προσπάθειες των δυο ομάδων, ο Ηλίας Μαμαλάκης, που φέρνει την πολύτιμη βοήθεια και γνώση του για την ελληνική κουζίνα.

mamalakis

Οι δυο ομάδες θα μαγειρέψουν για πρώτη φορά έξω από την κουζίνα του MasterChef 2022 και θα πρέπει να οργανωθούν κατάλληλα για να συνεργαστούν αρμονικά. Για κάθε ομάδα, η νίκη είναι σημαντική, αφού και οι δυο ομάδες έχουν περάσει από τη δύσκολη διαδικασία ψηφοφορίας και καμία δεν θέλει να βρεθεί σύντομα σε αυτή τη θέση.

Ποια ομάδα θα καταφέρει να συνεργαστεί καλύτερα και να οδηγηθεί στη νίκη;