Την τιμητική τους στην τελευταία Ομαδική Δοκιμασία του MasterChef είχαν τα βότανα και τα μυρωδικά. Οι δέκα του διαγωνισμού μαγειρικής του Star βρέθηκαν στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, όπου έφτιαξαν ένα μενού ανά ομάδα με πρωταγωνιστές το φασκόμηλο, το λεμονοθύμαρο, την αρμπαρόριζα, το δενδρολίβανο αλλά και το χαμομήλι.

Στο επεισόδιο της Πέμπτης, έφτασε η ώρα της κριτικής, της βαθμολογίας αλλά και της μεγάλης νίκης. Η πρώτη που… ανησύχησε με τις συνεχείς ερωτήσεις ήταν η Καλλιόπη από την κόκκινη ομάδα, ενώ το κριθαράκι ή… κριθαρώτο του Δημήτρη με το φασκόμηλο σχολιάστηκε πολύ. Έτσι ο τελευταίος πόντος παίχτηκε ανάμεσα στους συγκεκριμένους παίκτες, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να χαρακτηρίζει τα πιάτα τους ως τα πιο αδύναμα.

Ο σεφ κριτής έδωσε τον πόντο στον «Μπόμπαινα» με την μπλε ομάδα τελικά να κερδίζει. «Καλλιόπη δυσκολευτήκαμε πολύ να καταλάβουμε το φασκόμηλο, αλλά και σαν πιάτο μας μπέρδεψε», σχολίασε ο «Θείος Λεωνίδας». «Μια όχι πολύ καλή προσπάθεια αυτή του Δημήτρη, αλλά εδώ… ακούγαμε το φασκόμηλο. Μέτρια η προσπάθεια και του Δημήτρη, δεν είχαμε και πολλά να πούμε»

Masterchef: Εκτός εαυτού ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Ωστόσο λίγο αργότερα ο Μπόμπαινας έβγαλε εκτός εαυτού  τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.
Συγκεκριμένα, όταν ανακοινώθηκε ότι νικήτρια είναι η Μπλε Ομάδα, η ομάδα δηλαδή του Δημήτρη, ο ίδιος είπε πως επιθυμεί να μείνει στο σπίτι και να μην απολαύσει το καθιερωμένο τους δώρο, μία έξοδο για φαγητό με τον Γιάννη Αποστολάκη.

«Δημήτρη, κάποια στιγμή πρέπει να κάνεις ό,τι συμβαίνει στο παιχνίδι. Δεν είναι όλες οι στιγμές δικές σου. Δεν σου ανήκουν όλες. Συγγνώμη αν σου έχουμε δώσει να καταλάβεις αυτό! Το παιχνίδι έχει μία ροή και όλα τα παιδιά έχουν το ίδιο δικαίωμα και έχουν δώσει τον ίδιο πόνο για να βρεθούνε εδώ! Αν δε θες να πας, πήγαινε σπίτι και μαγείρεψε ή κάνε ό,τι θες αλλά δε σου ανήκουν όλες οι στιγμές!» είπε έξαλλος με τη συμπεριφορά του Δημήτρη ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.