Η μπλε ομάδα ήταν εκείνη που ηττήθηκε στην Ομαδική Δοκιμασία του Masterchef,  και τώρα έφτασε η στιγμή της κρίσης με τα μέλη της να καλούνται να καταλογίσουν τις ευθύνες. Η ψηφοφορία αποδείχθηκε πιο επεισοδιακή από ποτέ, με έντονες διαφωνίες μεταξύ των μπλε και εντάσεις.

Σειρά να έρθει μπροστά είχε η Ελισάβετ στο διαγωνισμό μαγειρικής του Star, η οποία πριν αποκαλύψει ποιον ψήφισε, είπε “ευχαριστώ” στον Γιάννο και του ζήτησε συγγνώμη.

«Ένα συγγνώμη γιατί όταν χώρισε τις ομάδες, θύμωσα μαζί του για κάποιες ώρες, πράγμα που δεν έπρεπε να το κάνω. Βλέπει πράγματα που εγώ δεν βλέπω γι’ αυτό ήθελα να του ζητήσω συγγνώμη. Και ευχαριστώ του ζήτησα γιατί με ξύπνησε. Πολλές φορές μου έχει πει ότι πρέπει να μιλάω, πρέπει να σηκώνω το ανάστημά μου, δε γίνεται συνέχεια να σε πατάνε και να σου μιλάνε άσχημα όλοι. Με ξύπνησε κανονικά και τον ευχαριστώ γι’ αυτό».

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας στο διαγωνισμό μαγειρικής του Masterchef, τον λόγο πήρε ο «Μπόμπαινας» και τα πνεύματα οξύνθηκαν με αφορμή τις αρνητικές ψήφους του Χριστόφορου και του Νίκου στην Ελισάβετ.

 

Ο «Μπόμπαινας» θεώρησε πως ο Νίκος με τον Χριστόφορο είχαν συνεννοηθεί από την αρχή να βγάλουν στον τάκο την Ελισάβετ.

-Νίκος: Δημήτρη, αν άκουσες κάτι να το πεις τώρα.

-Δημήτρης: Είπατε ό,τι είπαμε.

Η στιχιμυθία που ακολούθησε ανάμεσα στον Χριστόφορ και τον Ταϊρίδη έκανε έξω φρενών τον δεύτερο.

-Χριστόφος: Φτάνει τι ψέμα είναι αυτό ρε φίλε;Έχεις ξεφύγει τελείως.

-Δημήτρης: Ψηφίσατε μαγειρικά την Ελισάβετ;

-Δημήτρης: Δεν είναι κακό που συνεννοηθήκατε χθες τι θα ψηφίσετε.

-Χριστόφορος: Τι είναι αυτά που λες; Τελείωνε λίγο. Τελείωνε πραγματικά. Δε θα μιλάς για ψέματα.

-Δημήτρης: Ας ερχόσασταν μαγειρικά να αναμετρηθούμε.

-Χριστόφορος: Τελείωνε.

Ο «Μπόμπαινας» βγήκε εκτός εαυτού και αποχώρησε άρον άρον από το συμβούλιο, αφού πρώτα έριξε καλαμπόκι στον Χριστόφορο υπονοώντας πως φοβήθηκε να τον έχει αντίπαλο στη δοκιμασία αποχώρησης.