Η ώρα για την Ομαδική Δοκιμασία του MasterChef για αυτή την εβδομάδα έφτασε και αυτή τη φορά θα διεξαχθεί στο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος κατάφερε άξια να ξεκινήσει δυναμικά την εβδομάδα κερδίζοντας στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας. Επιπλέον ο «Πανούλης» μπόρεσε να συγκεντρώσει  το χρηματικό έπαθλο των 7.000 ευρώ στη Δοκιμασία Επάθλου, που προηγήθηκε. Σε αυτή την Ομαδική Δοκιμασία είναι εκείνος που καλείται να διαχειριστεί και τα πλεονεκτήματα. Θα καταφέρει, ωστόσο, να τα διαχειριστεί υπέρ του και να παραμείνει σε θέση ισχύος; Πώς θα επηρεάσουν οι επιλογές του τη διαμόρφωση των δυο ομάδων;

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ζητούν από τις δυο ομάδες πέντε πιάτα με πρωταγωνιστές διαφορετικά βότανα και μυρωδικά. Αυτή τη φορά, όμως, η Ομαδική Δοκιμασία θα αποτελείται και από πέντε μαγειρικές μονομαχίες, αφού σε κάθε κατηγορία ένα πιάτο θα κερδίζει τον πόντο. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους θα είναι και εκείνη που θα κερδίσει.

Καλεσμένος των τριών chef κριτών για να δοκιμάσει και να κρίνει τις προσπάθειες των δυο ομάδων, ο καταξιωμένος chef Κλεομένης Ζουρνατζής.

Οι δυο ομάδες παίρνουν θέση «μάχης», αφού όλοι πια αντιλαμβάνονται ότι ο διαγωνισμός έχει μπει στην τελική ευθεία και καμία ομάδα δεν είναι διατεθειμένη να χάσει. Για κάποιους οι ομάδες μπορεί να είναι ισάριθμες αλλά δεν φαίνονται ισάξιες. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι όλοι είναι ισάξιοι αντίπαλοι, σε αυτό το στάδιο του διαγωνισμού.

Ποια ομάδα θα καταφέρει να συντονιστεί και να κατανοήσει το ζητούμενο της δοκιμασίας καλύτερα, ώστε να οδηγηθεί στη νίκη στο διαγωνισμό μαγειρικής του Star;