Η νικήτρια του προηγούμενου διαγωνισμού MasterChef, Μαργαρίτα Νικολαΐδου μίλησε στην εφημερίδα Τα Νέα για την μαγειρική που τα τελευταία χρόνια έχει μπει στη ζωή της και την έχει κυριεύσει!

Ωστόσο, η ίδια δεν τρέφεται με αυταπάτες για το επάγγελμα που τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δείχνει να γνωρίζει μεγάλη άνθηση, χάρη στα τηλεοπτικά σόου αλλά και την εστιατορική έκρηξη που παρατηρείται κυρίως στην Αθήνα.

«Η μαγειρική έχει γίνει μόδα. Γιατί νομίζει ο μαθητής που πάει στη σχολή ότι αν πάει εκεί, θα βγάλει λεφτά αφού η μαγειρική πληρώνεται καλά. ‘Η ότι αν πάει σεζόν το καλοκαίρι, θα περάσει ωραία. Αυτό δεν υπάρχει. Υπάρχει μια μόδα, αλλά έχει σταματήσει λίγο. Τα προηγούμενα δύο χρόνια, όλοι μάγειρες είχαν γίνει, νόμιζαν ότι είναι εύκολο, αλλά δεν είναι. Εμένα από τη σχολή μου, από τους δέκα μαθητές οι δύο έχουν συνεχίσει. Όπου και να ρωτήσεις, το 10 στα 10 δεν υπάρχει πουθενά. Είναι πολύ μικρό το ποσοστό αυτών που συνεχίζουν και μετά τις σχολές.» τόνισε η Μαργαρίτα Νικολαΐδου.

MasterChef: Τέλος οι επιστροφές παικτών που φεύγουν – Όσα αλλάζουν στον φετινό διαγωνισμό

 

Το Masterchef, ο διαγωνισμός μαγειρικής του Star είναι σχεδόν έτοιμος να βγει στον τηλεοπτικό αέρα για μία ακόμα χρονιά! Μάλιστα, μόλις πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας το εξαιρετικό και με πολύ χιούμορ τρέιλερ που ουσιαστικά δεν ασχολήθηκε με τον διαγωνισμό αλλά με τους κριτές… μπαμπάδες που καλούνται να  τα βγάλουν πέρα με τις νέες και δύσκολες υποχρεώσεις τους!

Ωστόσο, σήμερα (21/12) ο ένας εκ των κριτών, ο Πάνος Ιωαννίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του σταθμού, Breakfast@Star, έδωσε ένα spoiler για τον διαγωνισμό που μάλλον θα… χαροποιήσει τους μελλοντικούς παίκτες!

Όπως είπε, η βασική διαφορά είναι ότι φέτος δεν υπάρχουν επιστροφές, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οι παίκτες θα πρέπει να μαγειρεύουν σαν να είναι η τελευταία τους μέρα, γιατί όντως μπορεί να είναι η τελευταία τους μέρα.

Επίσης ο σεφ κριτής δήλωσε ότι «Σε κάθε δοκιμασία δίνουμε και κάποια χρήματα σε αυτούς που κερδίζουν. Θα είμαστε το ίδιο αυστηροί με τις προηγούμενες χρονιές. Όταν μιλάμε για φαγητό, ότι λέμε το εννοούμε. Πιστεύουμε ότι θα είναι το καλύτερο MasterChef των τελευταίων ετών».

Από την  άλλη ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είπε: «Έχουμε πάρα πολύ δυνατές περιπτώσεις. Θα έχει πάρα πολλές εκπλήξεις φέτος, είναι εντελώς διαφορετικό.

Όλη αυτή η δομή που προϋπήρχε με τις δοκιμασίες κλπ, το πώς θα είναι και τι θα συμβαίνει σε κάθε δοκιμασία αλλάζει άρδην».