Οι κριτές υποδέχτηκαν στο πλατό παίκτες που βρέθηκαν στο φετινό MasterChef ωστόσο δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στον μαγειρικό διαγωνισμό. Η νέα δοκιμασία θα χάριζε σε κάποιους από αυτούς μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος, έχοντας το δεύτερο καλύτερο πιάτο, είναι εκείνος που έχει στη διάθεσή του σημαντικά πλεονεκτήματα για τη δοκιμασία, που ακολούθησε!

 

Οι υποψήφιοι του διαγωνισμού μαγειρικής του Star πήραν θέση στους πάγκους και μαγείρεψαν για την είσοδο τους στο διαγωνισμό. Ο Γρηγόρης επέλεξε να διαγωνιστεί με τον Νίκο!

Ο Γρηγόρης έφτιαξε χτένια, μάνγκο, herb oil, αέρας εσπεριδοειδών και φύλλα cappuccino.

Ο Νίκος Μπέρκας έφτιαξε χτένια με πέστο φουντουκιού, μάνγκο σε δυο υφές και λάδι μυρωδικών.

Τελικά, την ποδιά κατάφερε να πάρει ο Νίκος και να επιστρέψει στον διαγωνισμό.

«Δεν μπορώ να χαμογελάσω, δεν μπορώ να το χαρώ αυτή τη στιγμή, γιατί δεν το περίμενα! Δίνει αξία ο συγκεκριμένος συμπαίκτης μου σε αυτό το αποτέλεσμα αλλά για να είμαι ειλικρινής, όχι δεν μπορώ να το χαρώ!», είπε ο Νίκος στην κάμερα!

 

Ο Δημήτρης Ταϊρίδης (Μπόμπαινας) βρέθηκε στην δοκιμασία έχοντας αντίπαλο τον Στέφανο Σαμανή. Ο πρώτος κατάφερε να επιστρέψει στο MasterChef, μιας και το πιάτο του κρίθηκε καλύτερο από αυτό του Στέφανου.

O Μπόμπαινας έφτιαξε Wagyu με σάλτσα από χουρμάδες, ζου από κρέας, πατάτα baby σε φύλλο δυόσμου.

Από την προηγούμενη ημέρα  η Ελπίδα Μορφούλη πήρε την πρώτη ποδιά για να επιστρέψει στο σπίτι. Η τρίτη επιστροφή ήταν αυτή της Βασιλικής Δροσάτου έναντι της Αναστασίας Ντμίτρουκ.