Δυναμική είσοδο έχει πραγματοποιήσει στο Open ο Νίκος Στραβελάκης, ο οποίος είναι παρών σε κάθε σύσκεψη κορυφής, στο πλευρό του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, ενώ συμμετέχει ενεργά στον καθορισμό των προτεραιοτήτων αυτής της άκρως σημαντικής συγκυρίας με φόντο τις πυρκαγιές.

Με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώνεται πλήρως η πληροφορία  περί ανάληψης «θεσμικού» πόστου από τον έμπειρο δημοσιογράφο στο κανάλι της Παιανίας, πέραν, βεβαίως, της παρουσίασηςτου κεντρικού δελτίου ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα. Πλέον μένει να φανεί πώς θα διαμορφωθούν οι γενικότερες ισορροπίες, σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη εξίσωση όπως αυτή της Ενημέρωσης του Open, όπου την προηγούμενη διετία οι έριδες και οι αποχωρήσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Στο μεταξύ, μετά το δίδυμο Νιφλή – Φωσκόλου για το 5-7 και τους Ρέβη – Τσεκούρα για την πολύ πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σαββατοκύριακου, φαίνεται πως είναι πολύ κοντά να «κλειδώσει» και το καθημερινό 7-10 με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη στο τιμόνι. Φυσικά, ο μέχρι πρότινος… πρωινός τύπος του ΑΝΤ1  είχε πει το «ναι» εδώ και μέρες, ωστόσο πλέον και ο Κρητικός φέρεται να είναι πολύ πιο ζεστός για την προοπτική αυτή, καθώς οι όποιες πολιτικές φιλοδοξίες του έχουν «πνιγεί» για την ώρα στο παλαιό λιμάνι των Χανίων. Μάλιστα, οι γνωρίζοντες λένε ότι το πράγμα έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο, σε σημείο που πολύ σύντομα θα γυριστούν και τα σχετικά τρέιλερ.

OPEN: Η επίσημη ανακοίνωση για τον Νίκο Στραβελάκη

«Ο Νίκος Στραβελάκης εντάσσεται στο δημοσιογραφικό δυναμικό του Open και αναλαμβάνει τη θέση του κεντρικού παρουσιαστή στα Δελτία Ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.

Με δεδομένη την πολυετή και επιτυχημένη διαδρομή του στην τηλεόραση είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην ενδυνάμωση του ενημερωτικού τομέα του Ανοιχτού Καναλιού, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών με την ανεξάρτητη και αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων.

Ο Νίκος Στραβελάκης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όλων των μεγάλων ειδησεογραφικών στιγμών για περισσότερο από δύο δεκαετίες στο MEGA, ενώ τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε με επιτυχία κεντρικά δελτία και ενημερωτικές εκπομπές στον ΣΚΑΪ. Το ΟΡΕΝ τον καλωσορίζει με την πεποίθηση ότι ξεκινά μια συνεργασία γόνιμη και παραγωγική».